„Blue Origin“ surengė penktą kosmoso turistų skrydį į kosmosą | KaunoDiena.lt

„BLUE ORIGIN“ SURENGĖ PENKTĄ KOSMOSO TURISTŲ SKRYDĮ Į KOSMOSĄ

  • 1

Privati JAV aerokosminių technologijų bendrovė „Blue Origin“, priklausanti milijardieriui Jeffui Bezosui (Džefui Bezosui), šeštadienį surengė penktą raketos „New Shepard“ suborbitinį 10 minučių skrydį su šešiais kosmoso turistais.

Baltas erdvėlaivis 8 val. 26 min. vietos (15 val. 26 min. Lietuvos) laiku riaumodamas pakilo  iš dykumos Teksaso vakaruose.

Raketai pakilus į kosmosą jos įgula šūkavo iš džiaugsmo, rodė „Blue Origin“ organizuota vaizdo transliacija internetu.

Tarp įgulos narių buvo 26 metų Katya Echazarreta (Katja Ečazareta), kuri tapo jauniausia kada nors į kosmosą pakilusia amerikiete moterimi.  Gvadalacharoje gimusi moteris taip pat yra pirmoji į kosmosą pakilusi meksikietė.

Jis skrydį finansavo programa „Space for Humanity“, kuri siekia suteikti daugiau galimybių paprastiems žmonėms pakilti į kosmosą. Ji buvo atrinkta iš 7000 kandidatų.

Tarp įgulos narių taip pat buvo pirmas į kosmosą pakilęs brazilas Victoras Correa Hespanha (Viktoras Korėja Ispanija), o taip pat verslininkai Hamishas Hardingas (Hamišas Hardingas), Jaisonas Robinsonas (Džeisonas Robinsonas), Victoras Vescovo (Viktoras Veskovo) ir Evanas Dickas (Evanas Dikas).

Tokių kelionių į kosmosą bilietų kaina yra laikoma paslaptyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

B.

Tik gamtą teršia tuščiagalviai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS