Dangaus spektaklis pagal užsakymą: palydovas galės sukelti dirbtinį meteorų lietų | KaunoDiena.lt

DANGAUS SPEKTAKLIS PAGAL UŽSAKYMĄ: PALYDOVAS GALĖS SUKELTI DIRBTINĮ METEORŲ LIETŲ

  • 0

Dangaus spektaklis pagal užsakymą: viena Japonijos įmonė į kosmosą paleido palydovą, kuris galės sukelti dirbtinį meteorų lietų.

Palydovas savo kelionę pradėjo penktadienio rytą, jį iškėlė nedidelė „Epsilon-4“ tipo raketa, sakė Japonijos kosmoso agentūros „Jaxa“ atstovas Nobuyoshis Fujimotas. Anot jo, 2020 metų pavasarį Hirosimos dangų turėtų nušviesti pirmasis žmogaus sukeltas meteorų srautas.

Naujoviško palydovo savininkas yra japonų startuolis „Ale“. Jo vadovė Lena Okajima neslėpė džiugesio dėl pavykusio starto. „Aš buvau pernelyg susijaudinusi, kad galėčiau ką nors pasakyti“, - kalbėjo ji Japonijos naujienų agentūrai „Jiji Press“. Dabar esą prasideda „sunkus darbas“.

Palydovo viduje yra 400 mažų rutuliukų, kurių tikslią cheminę sudėtį startuolis laiko griežtoje paslaptyje. Kamuoliukų pakaks 20-30 kartų sukelti meteorų lietų, kurį bus galima „aktyvuoti“ pagal užsakymą. Kiekviena dirbtinė žvaigždė švies keletą sekundžių - ir taip šviesiai, kad bus matoma, pavyzdžiui, virš Tokijo.

„Ale“ savo paslaugas ketina siūlyti ne tik spektakliui Japonijos danguje, bet ir visame pasaulyje. Dėl to metų pradžioje į orbitą bus iškeltas dar vienas palydovas. Kiek dirbtinis meteorų lietus atsieis klientui, startuolis kol kas neatskleidžia.

GALERIJA

  • Dangaus spektaklis pagal užsakymą: palydovas galės sukelti dirbtinį meteorų lietų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS