Džiugi žinia internautams: „Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ veikla atkurta | KaunoDiena.lt

DŽIUGI ŽINIA INTERNAUTAMS: „FACEBOOK“, „INSTAGRAM“ IR „WHATSAPP“ VEIKLA ATKURTA

  • 1

Pirmadienio vakarą pasaulyje sutriko didžiųjų socialinių tinklų, įskaitant „Facebook“ ir „Instagram“ bei susirašinėjimo programėlės „WhatsApp“, veikla. Po beveik septynias valandas trukusio sutrikimo socialinis tinklas „Facebook“ atkūrė savo programėlių veiklą.

Vėlai pirmadienį „Facebook“ kaip sutrikimo priežastį įvardijo nustatymų pakeitimus, dėl kurių sutriko tinklo maršrutizatorių, koordinuojančių ryšį tarp socialinio tinklo duomenų centrų, darbas.

„Šis tinklo sutrikimas darė besiplečiantį poveikį mūsų duomenų centrų tarpusavio ryšiui, todėl mūsų paslaugos sustojo“, – sakoma žinutėje, paskelbtoje „Facebook“ valdybos pirmininko pavaduotojo infrastruktūros reikalams Santosho Janardhano (Santošo Džanardhano).

Kibernetinio saugumo ekspertas Brianas Krebsas (Brajenas Krebsas), komentuodamas šį sutrikimą, sakė, kad „Facebook“ sistema buvo likusi be „žemėlapio, rodančio pasaulio kompiuteriams, kaip surasti internete jo įvairius objektus“.

Kaip jau buvo skelbta, šie sutrikimai potencialiai paveikė milijardus vartotojų.

Įprasta, kad svetainių ir programų veikimas kartais sutrinka, tačiau pasauliniu mastu tai yra retas dalykas.

Populiariausių socialinių tinklų veiklą bei sutrikimus fiksuojanti svetainė „DownDetector“ rodė, kad problemos buvo fiksuojamos itin gausiai apgyvendintose vietovėse, tokiose kaip Vašingtonas ir Paryžius.

Vartotojai taip pat pranešė negalintys pasiekti „Facebook“ Kalifornijoje, Niujorke ir Europoje.

Pirmieji pranešimai apie sutrikusią veiklą pasirodė apie 15 val. 45 min. Grinvičo (18 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

By. Rka paklojęs

AWINYZMAS KLESTI :-))) Tures kur tulžy liety lietuwiai :-)))) nes paztovet uz durninama tauta patys jau nebemoka :-((( svarbu DAR MOKA PARASYT KOMENTARUS,,, gal daugiausia EU :-))))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS