E. Muskas apkaltino „Twitter“ neatskleidžiant prašomos informacijos | KaunoDiena.lt

E. MUSKAS APKALTINO „TWITTER“ NEATSKLEIDŽIANT PRAŠOMOS INFORMACIJOS

  • 0

Elonas Muskas (Ilonas Maskas) pirmadienį pagrasino atsiimti pasiūlymą dėl „Twitter“ įsigijimo, kaltindamas bendrovę nepateikus duomenų apie tikruosius vadinamųjų botų ir netikrų paskyrų skaičius.

„Twitter“ pažeidė savo „įsipareigojimus pagal susijungimo sandorį, o ponas Muskas pasilieka <...> teisę nevykdyti sandorio“, teigiama vertybinių popierių priežiūros institucijoms pateiktame pareiškime.

Anksčiau E. Muskas yra pareiškęs, kad netikros paskyros kelia grėsmę jo siūlomam 44 mlrd. JAV dolerių vertės pasiūlymui dėl „Twitter“ perėmimo.

E. Muskas dėl „Twitter“ įsigijimo susitarė balandžio pabaigoje.

Visgi siūlomas įsigijimas sukėlė kritikos bangą, analitikams perspėjant, kad perėmimas paskatins neapykantos ir dezinformacijos kampanijas.

JAV vertybinių popierių reguliavimo institucijos taip pat spaudė verslininką paaiškinti, kodėl buvo akivaizdžiai vėluoja pranešti apie „Twitter“ akcijų pirkimą.

E. Muskas klausimą dėl netikrų paskyrų iškėlė gegužės viduryje ir socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad gali atsisakyti sandorio, jei problema nebus išspręsta.

Kai kurie stebėtojai mano, kad E. Muskas naudojasi šiuo pretekstu užbaigti perėmimo procesą arba priversti „Twitter“ sumažinti kainą.

Naujausias E. Musko pareiškimas dėl botų rodo, kad jis „siekia pasitraukti iš susitarimo“, pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė finansinių paslaugų ir investicijų bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas (Danielis Ivsas), pažymėdamas, kad „Twitter“ ir E. Musko sandorio nutraukimo atveju bus taikomas 1 mlrd. JAV dolerių susitarimo nutraukimo mokestis.

„Ir toliau manome, kad Elonas žaidžia žaidimą <...> siekdamas įgyti svertų / pasirinkimo galimybes arba sumažinti savo pasiūlymo kainą, arba net visiškai pasitraukti, jei apsigalvotų“, – mano „CFRA Research“ analitikas Angelo Zino (Andželas Zinas).

„Twitter“ pirmadienį gynė savo atsaką ir pažadėjo užbaigti sandorį.

„Twitter“ bendradarbiauja ir toliau dalinsis informacija su ponu Musku, – pareiškė bendrovės atstovas. – Ketiname užbaigti sandorį ir įvykdyti susijungimo sandorį sutarta kaina ir sąlygomis.“

E. Musko teigimu, tikrasis botų skaičius gali būti keturis kartus didesnis nei skaičiuoja „Twitter“ .

Botai gali būti naudojami socialinėje žiniasklaidoje siekiant paskleisti melagienas arba sukurti iškreiptą įspūdį dėl informacijos naudojimo ar platinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS