Į naująją kosminę stotį pakilo trys kinų astronautai | KaunoDiena.lt

Į NAUJĄJĄ KOSMINĘ STOTĮ PAKILO TRYS KINŲ ASTRONAUTAI

Trys kinų astronautai pakilo į Kinijos statomą kosminę stotį „Tiangong“. Juos skraidinantis erdvėlaivis ketvirtadienio rytą atsiplėšė nuo žemės Cziuciuanio kosmodrome Gobio dykumoje.

Tai pirmoji pilotuojama Kinijos misija į kosmosą per penkerius metus. Jei Tarptautinė komisinė stotis (TKS), kaip planuojama, artimiausiais metais bus baigta eksploatuoti, Kinija bus vienintelė šalis, turinti nuolatinę stotį orbitoje.

Kinijos valstybinė televizija tiesiogiai transliavo erdvėlaivio pakilimą. Jis į kosmosą skraidina astronautus Nie Haishengą, Liu Bomingą ir Tang Hongbą. Erdvėlaivis orbitoje susijungs su naujosios kosminės stoties „Tiangong“ pagrindiniu moduliu.

Per misiją kosmose astronautai atliks darbus stotyje, išbandys svarbias pagrindinio modulio funkcijas ir taip pat vykdys mokslinius eksperimentus. Nie Haishengas ir Lio Bomingas laikomi vienais labiausiai patyrusių Kinijos astronautų. Tuo tarpu Tang Hongbo tai pirmasis skrydis. Jei jie, kaip planuojama, prabus tris mėnesius, tai bus iki šiol ilgiausia Kinijos astronautų viešnagė orbitoje. 2016 metais kinai Chen Dongas ir Jing Haipengas kosmose praleido mėnesį.

Pirmasis orbitinės stoties „Tiangong“, kuri turėtų būti baigta statyti iki 2022-ųjų pabaigos, modulis į kosmosą buvo nuskraidintas gegužės pradžioje. Gegužės gale įvyko dar vienas krovininis skrydis, kurio metu nugabenta medžiagų ir kuro. Kad stotis būtų baigta, į kosmosą bus nusiųsti du po 20 tonų sveriantys laboratorijų moduliai. Kitais metais planuojami dar du krovininiai skrydžiai ir dvi pilotuojamos misijos.

GALERIJA

  • Į naująją kosminę stotį pakilo trys kinų astronautai
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Itarus

Ar bus video iš vidaus? Tada patikesiu jei tikras

Gėda

Žurnalistai, nesidarykite gėdos. Kinija neturi astronautų, jie turi taikonautus, kaip jav astronautus ir rusijos federacija kosmonautus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS