Infrastruktūrai atnaujinti Mokslo taryba planuoja skirti 3,2 mln. eurų | KaunoDiena.lt

INFRASTRUKTŪRAI ATNAUJINTI MOKSLO TARYBA PLANUOJA SKIRTI 3,2 MLN. EURŲ

  • 1

Moksliniams tyrimams reikalingai infrastruktūrai atnaujinti Lietuvos mokslo taryba (LMT) planuoja skirti 3,2 mln. eurų.

Kaip nurodoma antradienį išplatintame pranešime, valstybinės mokslo ir studijų institucijos gali teikti paraiškas LMT dėl mokslo ir meno tyrimams reikalingos infrastruktūros įsigijimo iki gegužės 5-osios.

Tikimasi, kad ši priemonė prisidės prie prie mokslo ir meno tyrimų bazės modernizavimo, tyrimų aplinkos patrauklumo bei šalies mokslinio konkurencingumo didinimo.

„LMT skiriamas finansavimas stiprina mokslinių tyrimų potencialą bei skatina mūsų šalies mokslo bendruomenės aktyvesnį įsijungimą į tarptautinę mokslinių tyrimų erdvę“, – teigė LMT pirmininkas Gintaras Valinčius.

Pernai šia finansavimo priemone pasinaudojo 11 mokslo ir studijų institucijų. Ja LMT skiria lėšų apmokėti mokslo ir studijų institucijų patiriamas išlaidas naujam ilgalaikiam turtui įsigyti arba turimam ilgalaikiam turtui atnaujinti ir modernizuoti.

Teikti paraiškas galės tiek gamtos, technologijų, medicinos ir sveikatos bei žemės ūkio mokslų, tiek ir humanitarinių, socialinių mokslų bei meno sričių pareiškėjai.

Siekdama paskatinti mokslo institucijas integruotis į tarptautines mokslinių tyrimų infrastruktūras bei plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą, dalyvaujant programoje „Europos Horizontas“, LMT numatė, kad gamtos, technologijų, medicinos, sveikatos, žemės ūkio mokslų srityse paraiškas galės teikti tik tie valstybiniai universitetai ar institutai, kurie dalyvauja tarptautinėse mokslinių tyrimų infrastruktūros organizacijose ir turi su LMT pasirašytą sutartį dėl narystės tarptautinėje mokslinių tyrimų infrastruktūroje plano įgyvendinimo.

Taip pat paraiškas galės teikti institucijos, laimėjusios ir vykdančios Europos Sąjungos 2021–2027 metų bendrosios mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Europos Horizontas“ gamtos, technologijų, medicinos ir sveikatos bei žemės ūkio mokslo sričių mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ar inovacijų projektus.

Humanitarinių ir socialinių mokslų bei meno srityse išankstinių paraiškų teikimą ribojančių reikalavimų nėra, jas gali teikti bet kuris valstybinis universitetas ar mokslinių tyrimų institutas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

che

ar bus toks pats balaganas kaip su sleniais? pasitaškymas pinigigais iki horizonto?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS