Ką bendro turi IT ir mezgimas? | KaunoDiena.lt

KĄ BENDRO TURI IT IR MEZGIMAS?

  • 1

Mėgstate megzti? Nuo šiol mezgimas gali tapti išmanus. Ir kalbama ne apie pramoninį mezgimą, o mezgimą rankomis. Lietuviai sukūrė išmaniąją sistemą, padėsiančią išspręsti vieną didžiausių mezgimo problemų.

Ką bendro išmaniosios technologijos (IT) turi su tokiu, atrodo, archajišku užsiėmimu, kaip mezgimas?

Atrodytų, kas šiandien, kai robotai fabrikuose mezga dieną naktį greitai ir kokybiškai, dar imasi megzti rankomis lėtai ir varginančiai ilgai? Tačiau verslininkai tikina, kad mezgama ne ką mažiau, o gal net daugiau. Susidomėjimą mezgimu įrodo ir socialiniuose tinkluose susibūrusios mezgėjų grupės, kurios sutelkia dešimtis tūkstančių sekėjų ir bendraminčių visoje Lietuvoje.

„Neįtikėtinai skamba, bet net jaunos merginos imasi šios veiklos su tokiu entuziazmu ir demonstruoja tokią išmonę, kad galima tik stebėtis, kad socialiniame tinkle „Facebook“ kažkelinta Z karta tai daro“, – sako IT konsultantas Ignas Mikulskas.

Tačiau tiek pradedantieji mezgėjai, tiek patyrę šio užsiėmimo atstovai susiduria su vienu ir tuo pačiu klausimu – kiek gi siūlų prireiks norimam megztukui ar suknelei numegzti? Norėdami palengvinti mezgėjų dalią elektroninė siūlų parduotuvė „Nuogos Avys“ pritaikė IT sprendimus ir sukūrė „Siūlų skaičiuoklę“, padėsiančią nustatyti reikiamą mezgamų siūlų kiekį.

Kaip sako už šį IT sprendimą atsakingas I. Mikulskas, mintis sukurti „Siūlų skaičiuoklę“ kilo matant nuolatinius pirkėjų klausimus: kiek pirkti. Ir net išklausius mezgėjo pageidavimus ir būsimus planus, jis nesijausdavo saugus ar ne per mažai įsigys kokybiško pluošto siūlų. „Ilgai mezgančios mezgėjos turi patirties, kad moteriškam megztukui reikia apie 1200 m siūlų. Tad matome, matuoja metrais. Bet visa ši patirtis tampa bevertė, kai susiduriame su mezgimo siūlų gamintojų nuolat pateikiamomis inovacijomis. Siūlai pūsti ir oriniai elgiasi visiškai kitaip nei ploni ir tvirtai susukti. Todėl net ir daug mezganti mezgėja gali nežinoti visų subtilybių“, – pasakoja I. Mikulskas.

Skaičiuoklės kūrėjai tikina, kad išmaniąja sistema mezgėjai gali naudotis visiškai nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS