Kinija sako antradienį į kosmosą išsiųsianti pirmąjį civilį astronautą | KaunoDiena.lt

KINIJA SAKO ANTRADIENĮ Į KOSMOSĄ IŠSIŲSIANTI PIRMĄJĮ CIVILĮ ASTRONAUTĄ

  • 2

Kinija antradienį ketina į kosmosą išsiųsti pirmąjį savo civilį astronautą, dalyvausiantį įgulos misijoje į Tiangongo kosminę stotį, pirmadienį pranešė Kinijos pilotuojamų skrydžių agentūra (CMSA).

„Naudingosios apkrovos ekspertas Gui Haichao (Gui Haičao) yra Pekino aeronautikos ir astronautikos universiteto profesorius“, – pirmadienį žurnalistams teigė CMSA atstovas spaudai Lin Xiqiangas (Lin Sičiangas).

Visi iki šiol į kosmosą siųsti kinų astronautai, Kinijoje vadinami taikonautais, buvo Liaudies išlaisvinimo armijos nariai.

Lin Xiqiangas nurodė, kad Gui Haichao daugiausiai bus atsakingas už eksperimentinių kosminių krovinių eksploatavimą orbitoje.

Šiai misijai vadovaus astronautas Jing Haipengas (Dzing Haipengas), o trečiasis įgulos narys – Zhu Yangzhu (Džu Jangdžu).

CMSA pranešė, kad antradienį 9 val. 31 min. vietos (4 val. 31 min. Lietuvos) laiku jie turėtų pakilti iš Dziučiuano palydovų paleidimo centro Kinijos šiaurės vakaruose.

Vadovaujant Kinijos prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui), šalies kosmoso programa yra sparčiai įgyvendinama.

Antroji pagal dydį pasaulio ekonomika investuoja milijardus dolerių į savo karinę kosmoso programą, tikėdamasi kada nors nuskraidinti žmones į Mėnulį.

Pekinas siekia pasivyti JAV ir Rusiją.

Kinija taip pat planuoja statyti bazę Mėnulyje, o šalies Nacionalinė kosmoso administracija pareiškė, kad iki 2029 metų ketina surengti misiją su įgula į Mėnulį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kada

turesim pirma lietuvos astronauta is l raides?

Lietuvis \\\\\.../////

o "pareigūnę" Armonautę prigriebs,bet kad ją tenai ir paliktų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS