Latvijos technologiniai ir moksliniai pasiekimai: kokie jie? | KaunoDiena.lt

LATVIJOS TECHNOLOGINIAI IR MOKSLINIAI PASIEKIMAI: KOKIE JIE?

  • 0

Išmaniosios kameros padeda sekti eismą Rygoje. Gaminami unikalūs muzikos instrumentų efektai. Štai, ką galima rasti kaimyninėje Latvijoje.

„Dar vasarą kilo idėja, kad reportažų apie Lietuvos mokslo ir technologijų pasiekimus galima rasti ne taip jau ir mažai, o savo kaimynus pažįstame menkai. Logiškas pirmas žingsnis – pradėti nuo vienų iš artimiausių, latvių. Supažindinsime su tuo, kaip išmaniosios kameros padeda sekti eismą Rygoje, kokie unikalūs muzikos instrumentų efektai ten gaminami. Norėjome ne tik papasakoti, bet ir parodyti, todėl patys važiavom į golfo lauką ar į gamyklas“, – visų žiūrovų džiaugsmui žada „Mokslo sriubos“ reporteris Lukas Keraitis, drauge su operatore Viktorija Zonyte ketinantys nustebinti keletu reportažų apie Latvijos technologijų įmones.

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną šeštadienį 11.30 val. per LRT Plius, o išalkus dar – www.mokslosriuba.lt. Visus reportažus iš kelionės po Latviją rasite ir youtube.com kanale.

GALERIJA

  • Latvijos technologiniai ir moksliniai pasiekimai: kokie jie?
  • Latvijos technologiniai ir moksliniai pasiekimai: kokie jie?
Laidos kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS