„Lenovo Yoga Book“: kuo išskirtinis? | KaunoDiena.lt

„LENOVO YOGA BOOK“: KUO IŠSKIRTINIS?

  • 0

Dauguma kompiuterinės technikos gamintojų nėra linkę rizikuoti ir dažniau renkasi laiko patikrintus sprendimus, todėl rinkoje retai pasirodo išties inovatyvių konstrukcijų. Tačiau juk būtent patys drąsiausi eksperimentai lemia industrijos pažangą.

Varle.lt specialistai supažindina su inovatyviu „Lenovo Yoga Book“ įrenginiu. Tai – hibridinys įrenginys: ir planšetinis, ir nešiojamas kompiuteris, prieinamas tiek su „Android“, tiek su „Windows“ operacinėmis sistemomis, skirtas darbui ir pramogoms.

Komplektacija

„Lenovo Yoga Book“ įrenginio komplektaciją sudaro planšetinis kompiuteris, dokumentacija, maitinimo blokas su greito įkrovimo palaikymu (5,2W/2A įprastu režimu ir iki 12W/2A greito įkrovimo režimu), USB laidas, stilius su įprastu rašikliu, keičiamos šerdelės-rašikliai, užrašinės su magnetais ir audinys įrenginio valymui.

Dizainas

Varle.lt specialistų teigimu, „Lenovo Yoga Book“ sudėtinga priskirti kažkuriai vienai kompiuterinės technikos įrenginių kategorijai. Tai nei planšetinis kompiuteris, nors jo matmenys ir svoris kalba atvirkščiai, nei įprastas nešiojamas kompiuteris. Čia iškart pastebimos kai kurios „Yoga“ serijos įrenginių savybės ir funkcijos, pavyzdžiui: firminiai ekrano vyriai, galimybė įrenginiu naudotis mažiausiai keturiais būdais, portabilumas ir lengvumas.

Korpusas čia plastmasinis, o vyriai metaliniai. Surinkimo kokybė tikrai gera, konstrukcija sudaro patikimo daikto įspūdį. Įrenginio matmenys yra tokie: 256.6x9.6x170.8 mm. „Lenovo Yoga Book“ galima pavadinti lengvu kompiuteriu, nes, turėdamas 10.1 col. įstrižainę, jis sveria tik 690 g. Įrenginio matmenys tikrai kuklūs. Jo storis sulenktoje padėtyje siekia 9.6 mm, atlenktoje – 4.05 mm.

Jungtys čia išdėstytos panašiai kaip nešiojamuose kompiuteriuose – ant šoninių klaviatūros bloko kraštinių. Iš dėšinės yra įjungimo mygtukas, garsiakalbis, garso reguliavimo mygtukai ir 3,5 mm jungtis. Iš kairės pusės – antras garsiakalbis, MicroHDMI, atminties kortelės ir SIM kortelės (konfigūracijose su 3G moduliu) lizdas ir MicroUSB įkrovimui ir prijungimui prie kitų įrenginių.

Naudojimosi patogumas

Vyrių standumas – būtina priemonė, užtikrinanti „Lenovo Yoga Book“ stabilumą bet kokiose pozicijose. Šiam įrenginiui galbūt trūksta kokių nors miniatiūrinių kojelių ar kabliuko patogiam kompiuterio atidarymui. Norint atidaryti dangtelį reikia šiek tiek pasistengti. Tačiau šiuo atveju vertinti dizaino patogumą ir ergonomiškumą gana sudėtinga, nes galima tai daryti tiek iš nešiojamo, tiek iš planšetinio kompiuterių perspektyvų.

Varle.lt specialistų manymu, įdomiausias dalykas slypi atidarius „Lenovo Yoga Book“, t.y. – klaviatūra ir tuo pačiu grafinės planšetės sritis. Tai vienas didelis jutiklinis skydelis, kuris priklausomai nuo darbo režimo, reaguoja arba į rašiklio paspaudimus, arba į pirštų prisilietimus.

„Lenovo“ klaviatūrą pavadino „Halo“ – šiame režime yra apšviečiami klavišų kraštai ir simboliai. Kažkiek ji primena įprastą klaviatūrą su apšvietimu, tik čia ji, žinoma, plokščia ir jutiklinė, todėl atrodo tikrai labai kietai. Čia rasime visus funkcinius „Android“ klavišus („Home“, „Back“ – „Esc“, programėlių meniu, nustatymai, paieška) ir tokie, kurie būdingi nešiojamiems kompiuteriams: ryškumo, garso reguliavimas, „PrintScreen“ ir pan.

Nustatymuose galima reguliuoti apšvietimo ryškumą ir laiką bei grįžtamąjį klaviatūros ryšį – nustatyti garso takelį ir vibraciją.

Po klaviatūra yra nedidelė jutiklinio kilimėlio sritis. Klaviatūra atrodo įdomiai, tačiau ilgesnių tekstų, straipsnių rašymui nėra labai patogi, ypač, jei renkant tekstą esate įpratę ant jos nežiūrėti.

Rašiklis, piešimas ir pastabų žymėjimas

Palaikius sekundę – dvi rašiklio simbolį, klaviatūra pereina į grafinės planšetės režimą. Grafinė planšetė pasižymi tokiais darbinės srities matmenimus: 214x134 mm, t.y. yra šiek tiek mažesnė nei A5 lapo formatas. Šis sprendimas sukurtas bendradarbiaujant su „Wacom“ kompanija.

Rašiklis labai primena įprastą rašiklį ar parkerį. Yra net įprastas rašiklio dangtelis. Jo dėka plastmasinę šerdelę galima pakeisti į šerdelę-rašiklį (tušinuką). Tokioje konfigūracijoje jutiklinį paviršių galima pridengti į komplektaciją įeinančia užrašine, kuri magnetų dėka praktiškai automatiškai pritvirtinama prie planšetės taip, jog uždengia savimi aktyviąją sritį.

Taigi, „Lenovo Yoga Book“ suteikia galimybę rankiniu būdu žymėtis pastabas ir iškart gauti jų skaitmeninę kopiją. Šiems uždaviniams yra numatyta paprasta programėlė. Tarp kitko, verta paminėti tai, kad naudoti su planšete galima ir bet kokią kitą užrašinę, t.y. nebūtinai tą, kuri būna komplektacijoje ar parduodama kaip skirta „Lenovo Yoga Book“ įrenginiui.

Numatytoji piešimo programa yra „Paint“ lygio, todėl puikiai tiks pramogoms, bet ne rimtam darbui ar profesionaliems tikslams.

Naudojantis HDMI arba bevieliu jungiamumu „Lenovo Yoga Book“ galima prijungti prie išorinio monitoriaus/projektoriaus ir žiūrėti savo piešinius ir brėžinius dideliame ekrane.

Ekranas

„Lenovo Yoga Book“ ekranas taip pat ne pats paprasčiausias. Jutiklinis sluoksnis „AnyPen“ technologijos dėka leidžia piešti bet kokiu daiktu, pvz., pieštuku. Jutiklinio sluoksnio pagrindas –10.1 col. įstrižainės IPS matrica su Full HD raiška, padengta apsauginiu stiklu su vidutinės kokybės oleofobine danga.

Ekranas pasižymi ne idealiu, bet pakankamai tiksliu spalvų perteikimu. Kaip ir daugumos šiuolaikinių IPS matricų atvejais, perteikiamos spalvos sodresnės nei realybėje. Pastabų matymo kampams ar įskaitomumui lauke nėra. Vaizdo kokybė yra gera.

Našumas

Stereo garsiakalbiai palaiko „Dolby Atmos“ technologiją ir užtikrina malonų garsą, o garsumo atsargų be problemų užtenka vaizdo įrašų, filmų peržiūrai ir muzikai. Bendrai „Yoga“ serijos įrenginiai puikiai tinka poilsiui ir pramogoms. Įrenginio konstrukcija leidžia fiksuoti planšetinį kompiuterį praktiškai bet kokioje padėtyje, ant bet kokių lygių paviršių.

Čia verta užsiminti apie žaidimus. Naudojamas „Intel Atom x5-Z8550“ procesorius su integruota „Intel HD Graphics 400“ vaizdo plokšte demonstruoja gerus našumo rezultatus, todėl problemų su žaidimais neturėtų būti. „Lenovo Yoga Book“ turi 4 GB RAM atminties ir 64 GB saugyklos, kurią microSD atminties kortelės dėka galima išplėsti iki 128 GB.

„Yoga Book“ aušinimas yra pasyvus, todėl įrenginys veikia be triukšmo. Nustatyta, kad esant didelei apkrovai, procesorius pasiekdavo 67 °С temperatūrą. Tai visiškai saugi reikšmė. Naudojantis įrenginiu nepastebėta kokio nors ypatingo perkaitimo.

Gamintojas siūlo „Lenovo Yoga Book“ tiek su „Android 6.0“, tiek su „Windows 10“ operacinėmis sistemomis.

Šiek tiek keista, kad tokiame šiuolaikiškame ir pažangiame įrenginyje gamintojas nusprendė panaudoti morališkai pasenusią microUSB jungtį, o ne C tipo USB. „Android“ versijos atveju tai dar pakankamai normalu, tačiau „Windows“ versijai nepakenktų didesnis USB jungčių skaičius.

„Yoga Book“ turi integruotą 8500 mAh bateriją. Gamintojo teigimu, įprastai naudojantis įrenginiu, jos veikimo pakaks 15 val.

Kameros

„Lenovo Yoga Book“ turi dvi kameras: 2 megapikselių priekinę su fiksuotu židinio nuotoliu ir 8 megapikselių pagrindinę su automatiniu fokusavimu. Pagrindinė kamera „slepiasi“ viršutiniame dešinės pusės klaviatūros kampe. Priekinė kamera pravers vaizdo skambučiams, o galinė – pavyzdžiui, teksto fotografavimui. Aukštos nuotraukų kokybės čia tikėtis nereikėtų.

Varle.lt specialistų išvada: „Lenovo Yoga Book“ – labai neįprastas ir įdomios koncepcijos įrenginys, šiuo metu neturintis analogų. Klaviatūra teksto rinkimui pavirsta piešimui skirta grafine planšete, o „Android“ gavo atskirrus „Windows“ sąsajos elementus. Toks universalumas įdomus pats savaime, tačiau galima teigti, kad dėl jo kažkiek nukentėjo atskirų konkrečių funkcijų įgyvendinimas. Daiktas labai tiks tiems, kurie yra linkę išbandyti naujausias technologijas bei visiems ieškantiems universalaus įrenginio pramogoms ir paprastoms darbo užduotims. Iš tikrųjų panašu, kad planšetiniai kompiuteriai kaip klasė jau atgyveno savo laiką, o žmonėms reikia didesnės laisvės, lankstumo ir darbo patogumo. Būtent tokias galimybes ir siūlo „Lenovo Yoga Book“.

GALERIJA

  • „Lenovo Yoga Book“: kuo išskirtinis?
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS