„LRT grotuvą“ renkasi vis daugiau išmaniųjų vartotojų | KaunoDiena.lt

„LRT GROTUVĄ“ RENKASI VIS DAUGIAU IŠMANIŲJŲ VARTOTOJŲ

Sparčiai populiarėjančia programėle išmaniesiems įrenginiams „LRT grotuvas“ jau gali naudotis ir Android bei iOS operacinių sistemų vartotojai.

Pirmoji Lietuvoje pradėjusi tiesiogines transliacijas internetu, LRT per dvejus metus sukūrė net penkias programėles išmaniesiems vartotojams. Be „LRT grotuvo“, ir jaunajai kartai, ir tėvams puikiai pažįstamos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, „Labas rytas, Lietuva“, „Balsuok!“, „Gustavo receptai“.

Naudodamiesi „LRT grotuvu“ išmanūs vartotojai savo telefonų ar planšetinių kompiuterių ekranuose gali:

 tiesiogiai matyti tris lietuviškus TV kanalus – „LRT televiziją“, „LRT Kultūrą“ ir „LRT Lituanicą“,

klausytis trijų radijo programų – „LRT radijo“, „LRT Klasikos“ ir „LRT Opus“.

„Nesvarbu, kur jie būtų – ne tik Vilniuje, bet ir Londone, Kijeve, Briuselyje ar Niujorke – su „LRT grotuvu“ bet kuriame pasaulio krašte galima jaustis kaip Lietuvoje“, – sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

„LRT grotuve“ taip pat galima rasti savaitės TV programą ir nustatyti priminimus apie pamėgtas laidas.

Kaip sako programėlę Android operacinės sistemos vartotojams sukūrusios įmonių grupės „Penki kontinentai“ generalinis direktorius Idrakas Dadašovas, mobilieji sprendimai ištrina ribas tarp konkretaus įrenginio ir vietos. „Augantis išmaniųjų įrenginių ir jų naudotojų skaičius, tobulėjančios mobiliosios technologijos bei spartėjantis interneto ryšys skatina kompanijas ieškoti naujų paslaugų teikimo kanalų. Tokia tendencija galioja ir televizijos bei radijo paslaugoms“, – teigia I. Dadašovas.

Sklandžias televizijos transliacijas, nereikalaudama išskirtinių techninių sąlygų, užtikrina „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ monitoringo sistema, leidžianti stebėti visų transliacijų būsenas ir akimirksniu šalinti kilusius nesklandumus žiūrovui to nė nepajutus.

„Mobiliąja programėle „LRT grotuvas” galima žiūrėti ir klausytis tiesioginės LRT transliacijos per Apple iPad ir iPhone įrenginius. Tiesioginė TV transliacijos kokybė prisitaiko pagal vartotojo interneto greitį. Naudojama naujausia Apple HTTP Live streaming technologija, – pasakoja programėlę iOS operacinės sistemos vartotojams kūrusios įmonės „AppLab“ vadovas Robertas Paužas. – Jei internetas pakankamai greitas, transliuojama maksimalia kokybe, jei internetas lėtas, tada kokybė žemesnė. Kiekvienas TV kanalas turi po 4 skirtingos kokybės video srautus. Tai užtikrina nepertraukiamą ir kokybišką transliaciją.“

Dar viena patraukli funkcija – galimybė per programėlėje įdiegtą „Twitter“ tinklą tiesiogiai užduoti klausimą ar pateikti komentarą laidos vedėjams ir pašnekovams. Šiuo metu tai padaryti galima žiūrint LRT televizijos laidą „Labas rytas, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kritikas

stringa tos programeles pakimba vaizdas ir stovi

dudu

na gal Londone ar Kijave atsiranda noras ziureti Valinska ar Pumprickaite.Taciau geda LRT su Siauru priekyje is parceliavus Olimpiados translecijas. Save gerbentys visuomeniniai transliuotojai rodo Olimpiada, ypac atidarymo,uzdarymo ceremonijas. Gal LRT truko pinigu Valinsko honorarams???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS