Mokslininkai: darbas namuose nėra mažiau produktyvus | KaunoDiena.lt

MOKSLININKAI: DARBAS NAMUOSE NĖRA MAŽIAU PRODUKTYVUS

  • 1

Darbas namuose, anot Norvegijos mokslininkų, nėra mažiau produktyvus. Virtualiai bendraujančios komandos kartais dirba net efektyviau nei nuolatinėje darbo vietoje, teigia tyrėjas Nilsas Bredė Moe straipsnyje, kurį savo portale paskelbė nepriklausoma Norvegijos tyrimų organizacija „Sintef“.

Mokslininkas, įvertinęs įvairius „Sintef“ tiriamuosius darbus, daro išvadą: „Nėra taip, kad virtualios komandos dirbtų mažiau produktyviai“. Svarbiausia esą, kad kolegos turėtų tinkamus instrumentus bendrauti darbo metu.

„Nepaprastai svarbu išnaudoti vaizdo konferencijas ir kalbėtis tarpusavyje, užuot savo mintis ar poreikius dėsčius raštu“, – pataria N. B. Moe. Todėl virtualūs susitikimai turi būti privalu, jei žmonės dirba ne toje pat vietoje. Vis dėlto juose turėtų dalyvauti ne daugiau kaip 11 ar 12 kolegų. Tarp reikalingos įrangos yra aukštos kokybės ausinės, kompiuteris ir, žinoma, patikimas interneto ryšys.

Sveikatos sumetimais mokslininkas nepataria dirbti lovoje. Daug geriau yra, pavyzdžiui, suskambus telefonui atsistoti ir nueiti keletą žingsnių. Kad būtų išvengta nepasitikėjimo komandos viduje, kolegas reiktų nuolat informuoti, jei pasitrauki iš darbo vietos. Ir dar vienas dalykas svarbu: rasti laiko pasikalbėti su kolegomis apie dienos įvykius, laisvalaikį ir apie tai, koks jausmas yra visą dieną vienam būti namuose.

Kas dėl koronakrizės šiuo metu dirba iš namų, darbo reikalams neretai naudoja ir savo telefono bei interneto ryšį. Dėl to darbdaviai galėtų darbuotojams padengti 20 proc. mėnesio sąskaitos, pataria ekspertai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Saaaiks

Anu pora vaiku ir šuo pakels darbo našuma:)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS