Mokslininkus kviečia atlikti tyrimus apie koronaviruso pandemiją, padarinius | KaunoDiena.lt

MOKSLININKUS KVIEČIA ATLIKTI TYRIMUS APIE KORONAVIRUSO PANDEMIJĄ, PADARINIUS

  • 0

Lietuvos mokslo taryba trečiadienį pranešė paskelbusi konkursą mokslininkams atlikti tyrimus apie koronaviruso pandemiją, padarinius ir teikti rekomendacijas bei išvadas valstybės institucijomis.

„Reaguojame į situaciją ir būtinybę  gauti greitus ir aktualius mokslinius tyrimus, susijusius su pandemija ir dėl jos kylančiais iššūkiais visuomenės gyvenime“, – pranešime cituojamas tarybos pirmininkas Romas Baronas.

„Kviečiame mokslininkus padėti pasiruošti valstybei spręsti to padarinius – sutelkti mokslinę patirtį, pajėgas ir turimus duomenis bei per trumpą laiką pateikti moksliniais tyrimais grįstas išvadas ir rekomendacijas dėl šios pandemijos ir jos sukeltų padarinių žmogaus sveikatai, valstybės politikai, ekonomikai, visuomenės saugumui, švietimui, kultūrai bei kitoms valstybės ir visuomenės gyvenimo sritims, kurioms koronaviruso plitimas turi ilgalaikių pasekmių“, – teigė jis.

Mokslo tarybos teigimu, taikomųjų mokslinių tyrimų projektai turi būti vykdomi ne ilgiau nei iki šių metų pabaigos.

Tyrimams numatyta skirti 0,7 mln. eurų, šios lėšos, anot tarybos, skiriamos iš valstybės biudžeto. Paraiškų paskelbtam konkursui laukiama iki balandžio 15 dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS