Nepavykusio skrydžio į kosmosą įgula ruošiasi vėl skristi į TKS | KaunoDiena.lt

NEPAVYKUSIO SKRYDŽIO Į KOSMOSĄ ĮGULA RUOŠIASI VĖL SKRISTI Į TKS

  • 1

NASA astronautas Nickas Hague'as (Nikas Heigas) ir jo kolega rusas Aleksejus Ovčininas, kuriems pernai dėl raketos „Sojuz“ gedimų teko atlikti avarinį nusileidimą, ketvirtadienį ruošiasi vėl skristi į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS).

Kartu su abiem vyrais iš Rusijos nuomojamo Baikonuro kosmodromo Kazachstane 21 val. 14 min. Lietuvos laiku išskris JAV astronautė Christina Koch (Kristina Kuk).

Šįkart erdvėlaivio paleidimas bus atidžiai stebimas, nes spalio mėnesį N. Hague'o ir A. Ovčinino kelionė į kosmosą netikėtai nutrūko dėl techninių problemų su raketa nešėja „Sojuz“.

Įgula tąsyk saugiai nusileido ant žemės.

Tai buvo pirmas toks nelaimingas atsitikimas Rusijos posovietinio laikotarpio istorijoje, metęs didžiulį iššūkį kadaise lygių neturėjusiai šalies kosmoso pramonei.

Bendraudamas su žurnalistais apie planuojamą įgulos šešis mėnesius truksiančią misiją, skrydžio vadas A. Ovčininas pareiškė, kad šią savaitę raketoje nešėjoje buvo aptikti ir pakeisti keli apgadinti komponentai.

„Vakar buvo rasti keli nereikšmingi gedimai“, – trečiadienį sakė 47 metų kosmonautas.

Jis patikino, jog raketa nešėja yra geros būklės.

„Nėra jokių problemų“, – teigė A. Ovčininas.

43 metų N. Hague'as pareiškė, kad nekantriai laukia šio skrydžio – savo antro mėginimo pasiekti kosmosą.

„100 proc. pasitikiu raketa ir erdvėlaiviu“, – kalbėjo jis.

Spalį raketos paleidimas buvo nesėkmingas, nes surenkant šį aparatą buvo apgadintas vienas iš jutiklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

“...kadaise lygių neturėjusiai kosmoso pramonei..” ar tikrai??rusai juk savo nieko nėra sukūrę, visos technologijos pavogtos,nukopijuotos,jie net vodkės išrast nesugebėjo,netgi rusų sportininkai be dopingo nesugeba startuoti,-be civilizuoto pasaulio technologijų rusai yra konkretus nulis visose srityse..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS