Niekada nenuviliantis legionas: „Lenovo Legion Y540“ apžvalga | KaunoDiena.lt

NIEKADA NENUVILIANTIS LEGIONAS: „LENOVO LEGION Y540“ APŽVALGA

  • 0

Ko gero niekas nesiginčys dėl to, kad „Lenovo“ yra karalius, kai kalba eina apie žaidimams skirtus nešiojamus kompiuterius, ypač nuo „Legion“ serijos pradžios. Varle.lt kompiuterinės technikos specialistai apžvelgė žaidimams skirtą „Legion“ serijos atstovą: „Legion Y540“. Įdomu tai, kad gamintojas nusprendė išlaikyti jau sėkmingu ir atpažįstamu tapusį „Legion“ dizainą, tačiau dabar aprūpino įrenginius žymiai galingesnėmis vaizdo plokštėmis. Siūlomos konfigūracijos su „NVIDIA® GeForce RTX™ 2060“ bei „NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti“ sprendimais. Taip pat čia galima pamatyti devintosios kartos „Intel Core i5 ir i7“ procesorius.

„Lenovo Legion Y540“ dizainas ir konstrukcija

Bendrai šio nešiojamo kompiuterio konstrukcija atrodo taip pat kaip jo pirmtako „Legion Y530“. Manau, tai tikrai nėra blogai, nes „Legion“ dizainas jau yra atpažįstamas, pamėgtas ir tikrai patrauklus ne tik žaidėjams. Kompiuteris pagamintas iš polikarbonato, tačiau sudaro tikro premium klasės įrenginio įspūdį. Žiūrint į šį įrenginį tikrai nepasakytum, kad jis atrodo kaip žaidimams skirtas nešiojamas kompiuteris. Jis labiau atrodo kaip galingas ir iš minios išsiskiriantis kompiuteris, nors jo dizaine nėra jokių gyvačių ar kitų ryškių elementų. Iš tikrųjų „Lenovo Legion Y540“ yra toks nešiojamas kompiuteris, kuris tinka tiems, kurie ieško ne tik atskiro įrenginio būtent žaidimams, bet apskritai patikimo sprendimo tiek pramogoms, tiek darbui. Manau, „Lenovo“ atliko puikų darbą, kad galėtų patenkinti abu šiuos poreikius, tačiau apie viską iš eilės.

Legion Y540“ yra aprūpintas plačiu jungčių rinkiniu ir nors korpuso dizainas čia praktiškai toks pats, kaip buvo „Y530“ modelyje, nenustebkite, kad jungčių išdėstymas skiriasi. Dauguma jungčių yra galinėje dalyje ir tai yra fantastiškai patogus sprendimas turint omenyje laidų valdymą. Galinėje korpuso pusėje rasime USB 3.1 Type-C, USB 3.1 Type-A, Mini DisplayPort, HDMI, Ethernet jungtis, Kensington užraktą ir maitinimo lizdą. Iš dešinės pusės yra išdėstyta USB 3.1 Type-A jungtis. Iš kairės pusės yra USB 3.1 Type-A ir kombinuota 3.5 mm ausinių jungtis. Turint omenyje, kad didžioji dalis jungčių yra gale, tikrai labai naudinga, kad keli gamintojai paliko ir šonuose. Apatinio skydelio priekinėje dalyje yra dvigubi „Harman“ garsiakalbiai su „Dolby Atmos“. Vertėtų pažymėti, kad „Lenovo Legion Y540“ yra pakankamai storas ir sunkus, jo svoris siekia nuo 2,3 kg.

„Lenovo Legion Y540“ ekranas ir garsas

„Lenovo Legion Y540“ turi 15,6 col. įstrižainės ekraną ir pasižymi Full HD raiška. Modelis siūlo 300 nitų ryškumą bei iki 144 atnaujimo dažnį. Taip pat vertėtų paminėti, kad gamintojas siūlo 17,3 col. įstrižainės modelį su 60 Hz ir 144 Hz.

„Lenovo Legion Y540“ ekranas yra tikrai tai, ką galima vadinti žaidimų ekranu. Čia nėra jutiklinio sprendimo palaikymo, ekrano danga yra matinė. Tai tikrai puikus sprendimas, nes kaip žinia, kartais ir dulkių dalelė jutikliniame ekrane gali lemti tikras problemas žaidimuose, o blizgus ekranas prisidėti prie to, kad veiksmo sukūryje nepamatysite svarbiausių dalykų. Žaidimų (ir ne tik) pasaulyje, kur kiekviena milisekundė yra nepaprastai svarbi, spartesnis atnaujinimo dažnis yra labai naudingas, o šis kompiuteris siūlo iki 144 Hz, kas tikrai yra nemažai.

„Dolby Atmos“ su dviem kompiuterio apačioje išdėstytais „Harman“ garsiakalbiais siūlo tikrai malonų garsą. Tiesa, garsiakalbiai nėra pakankamai garsūs, visame kambaryje vienodai garsiai girdimos muzikos įjungti nepavyks. Tiesa, reikėtų pripažinti, kad žaidėjai ko gero yra labiau ausinių žmonės, todėl tai tikrai neturėtų būti problema, nes garsas yra švarus ir tikslus.

Nešiojamo kompiuterio ekraną iš trijų pusių juosia ploni rėmeliai, todėl internetinė kamera yra išdėstyta apatinėje dalyje, kas nėra labai patogu, aišku, jei planuojate ja naudotis.

„Lenovo Legion Y540“ klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis

Klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis čia yra pakankamai standartiniai ir niekuo ypatingai neišsiskiriantys. Salos tipo klaviatūroje naudojami klavišai yra šiek tiek lenkti apatinėje jos dalyje. Klavišus spausti labai patogu, o paspaudimai yra pakankamai tylūs. Iš tikrųjų šis nešiojamas kompiuteris yra puikus tuo, kad jis nėra tik žaidimų įrenginys. Naudojantis juo iš tikrųjų labai patogu ir malonu rašyti straipsnius, redaguoti vaizdo įrašus ir atlikti kitas užduotis. Klaviatūra pasižymi baltu apšvietimu, todėl šį kompiuterį galima drąsiai imti keliaujant ten, kur RGB apšvietimas nebūtų visiškai prie aplinkos derantis sprendimas.

Jutiklinis kilimėlis yra puikus, naudojantis „Microsoft Precision“ tvarkykles. Paspaudimams naudojami du fiziniai mygtukai, kas yra tikrai patogu, nes leidžia išvengti netyčių veiksmų. Vertėtų paminėti, kad, deja, šis kompiuteris neturi pirštų atspaudų skaitytuvo, todėl saugumui teks naudoti slaptažodžius.

„Lenovo Legion Y540“ našumas

Gana populiari ir galinga „Legion Y540“ konfigūracijos versija yra modelis, kuris apima „Intel Core i7-9750H“ procesorių, „Nvidia GeForce GTX 1660 Ti“ vaizdo plokštę, 16GB atmintį ir 1TB SSD. Žinoma, visi šie vidinės konstrukcijos parametrai gali skirtis priklausomai nuo konfigūracijos, tačiau reikėtų paminėti, kad bazinis modelis apima „Core i5-9300H“ procesorių, 8GB RAM ir 1TB HDD.

Vertėtų išskirti konfigūraciją su 32GB RAM ir „Nvidia GeForce RTX 2060“ vaizdo plokšte. Tai labai galingas įrenginys žaidimų našumo prasme. Taip pat „Lenovo Legion Y540“ gali turėti net 2 TB SSD. Pripažinkime, kad jau įpratome matyti terabaitinius HDD, o tokios talpos SSD atrodo tikrai stulbinančiai.

Nešiojamas kompiuteris veikia labai sparčiai ir sklandžiai, našumui jokių priekaištų nėra ir visai nesvarbu, ką su juo darytumėte. Baterija veikia iki 5 val., tačiau iš tikrųjų kaip ir visada, tikras autonominio veikimo laikas priklauso nuo naudojimosi kompiuterio intensyvumo ir gali būti mažesnis.

Apibendrinimas

„Lenovo Legion Y540“ yra puikus nešiojamas kompiuteris tiek žaidimams, tiek darbui ir mokslams. Didžiausi jo trūkumai yra jau minėtas internetinės kameros išdėstymas po ekranu, pakankamai didelis svoris ir ne pats ilgiausias baterijos veikimo laikas. Bendrai – tai nuostabus įrenginys visiems poreikiams nepriklausomai nuo to, kokių parametrų konfigūraciją pasirinksite, nes našumo atsargų čia labai daug.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS