Pirmas žvilgsnis į didžiausią ir brangiausią 2020 metų „iPhone“ (apžvalga) | KaunoDiena.lt

PIRMAS ŽVILGSNIS Į DIDŽIAUSIĄ IR BRANGIAUSIĄ 2020 METŲ „IPHONE“ (APŽVALGA)

  • 2

„iPhone 12 Pro Max“ yra didžiausias šių metų „iPhone“ ir flagmanas, kuris, panašu, kad sulaukė daugiausiai dėmesio. Varlė.lt specialistai apžvelgė šio flagmano galimybes ir savo įspūdžiais dalinasi apžvalgoje.

„iPhone 12 Pro Max“ dizainas ir ekranas

Naujieji „iPhone 12“ gavo mažesnį rėmelį ir dėl to, atitinkamai – didesnį ekraną. Šios apžvalgos herojus „iPhone 12 Pro Max“ yra aprūpintas 6,7 col. įstrižainės „Super Retina XDR“ ekranu. Akivaizdu, kad šių metų „iPhone“ dizainas pasikeitė ne tik vidumi, bet ir išoriškai.

Naujasis išmanusis tapo patvaresnis ir atsparesnis kritimams dėl specialaus ekraną dengiančio keraminio skydo (angl. Ceramic Shield). Pagaliau priekinė telefono dalis yra tokio pat patvarumo lygio, kaip ir jo korpusas. „Apple“ žada, kad dabar išmanusis atsparesnis smūgiams net keturis kartus. Telefono korpusas pagamintas iš chirurginio nerūdijančio plieno ir toks sprendimas yra ne tik vizualiai patrauklus, bet ir praktiškas. „iPhone 12 Pro Max“ yra keturių spalvos variantų: sidabrinės, grafito, auksinės ir mėlynos.

 

 

„iPhone 12 Pro Max“ našumas

Kaip ir visi šių metų „iPhone“, „Pro Max“ yra aprūpintas „A14 Bionic“ lustu. Vertėtų paminėti, kad tai pirmasis „iPhone“ procesorius, sukurtas panaudojant 5 nanometrų technologiją. Nors „Apple“ įrenginiai niekada neturėjo problemų su našumu, Varlė.lt specialistai pastebi, kad naujasis procesorius leidžia išmaniajam veikti dar sparčiau ir dar efektyviau naudoti baterijos įkrovą.

Naujasis signalo apdorojimo procesorius leidžia filmuoti „Dolby Vision“ standarto filmukus. Tokios galimybės neturi net kai kurios profesionalios kameros, o ką jau kalbėti apie kitus išmaniuosius telefonus. Galima rinktis iš trijų atminties talpos „iPhone 12 Pro Max“ variantų:  128 GB, 256 GB ir 512 GB.

„iPhone 12 Pro Max“ kameros

Atskiro dėmesio vertas „Apple“ proveržis kamerų srityje. „iPhone 12 Pro Max“ turi trigubą galinę kamerą, kurią sudaro 12 MP objektyvai: teleobjektyvas, plataus kampo ir ultra plataus kampo. Fotografuoti naktiniame režime dabar galima naudojantis tiek plataus kampo, tiek ultra plataus kampo objektyvais. Galima pastebėti, kad nuotraukos užfiksuotos tamsiuoju paros metu ar esant prastam apšvietimui, dabar dar kokybiškesnės.

„iPhone 12 Pro Max“ modelyje „iPhone“ kamerų sistema pasiekė maksimumą. Lyginant su praeitų metų modeliu, 47 proc. padidinta matrica ir didesni pikseliai reikšmingai padidino plačiakampės kameros šviesos pagavimo galimybes. Nauja optinio vaizdo stabilizavimo sistema veikia tik su matrica, o ne su objektyvu, todėl kadrai gaunasi tikrai labai aiškūs, net jei jūsų rankos dreba. Naktinis režimas portretuose naudojant plačiakampį objektyvą leidžia gauti iš tikrųjų sodrias spalvas ir gražų išsiliejusio fono, kitaip – „bokeh“ efektą. Išskirtinė „Deep Fusion“ technologija praverčia esant menkam ar vidutiniam apšvietimo lygiui. „Neural Engine“ sistema analizuoja kiekvieną pikselį keliuose kadruose su skirtinga ekspozicija, todėl visi gauto kadro elementai būna maksimalaus detalumo. Taip pat vertėtų paminėti, kad „Smart HDR 3“ režime automatiškai koreguojamos šviesios ir tamsios sritys bei objektų kontūrai.

Atsiradęs „LiDAR“ jutiklis padeda portretiniame režime. Jis padeda telefono kamerai greitai susifokusoti prasto apšvietimo sąlygomis ir akimirksniu nustatyti objektų išdėstymą tam, kad vėliau būtų teisingai išlietas fonas ir parinkti atitinkami nustatymai.

Kalbant apie filmavimo galimybes, reikėtų pasakyti, kad „iPhone 12 Pro Max“ užfiksuoti filmukai atrodo tikroviškesni, o svarbiausias čia dalykas yra „Dolby Vision“ funkcija, t.y. profesionalus filmavimo standartas. Taigi, akivaizdu, kad „iPhone 12 Pro Max“ bus nepamainomas tikrų mobilios fotografijos ir filmavimo mėgėjų bei profesionalų išmanusis.

„iPhone 12 Pro Max“ baterija

Jeigu ieškote „iPhone“ su ilgiausiai veikiančia baterija, „iPhone 12 Pro Max“ yra būtent tai, ko jums reikia. Didesnis ekranas reiškia, kad gamintojui teko integruoti talpesnę bateriją ir nors, jos talpos neatskleidžia, nurodomi aiškūs autonominio veikimo parametrai leidžia suprasti, kad turime reikalų su geriausią bateriją turinčiu „iPhone“. Pakankamai aktyviai naudojantis išmaniuoju, t.y. klausantis muzikos, naršant socialiniuose tinkluose, žaidžiant žaidimus, jo baterijos užtenka parai ar net daugiau, nes viskas priklauso nuo to, kaip labai apkrausite įrenginį. Orientaciniai gamintojo nurodomi autonominio veikimo laikai atrodo taip ir testavimai rodo, kad jie yra arti tiesos:

    • Iki 20 val. vaizdo įrašų atkūrimas

    • Iki 12 val. vaizdo transliacijos (streaming)

    • Iki 80 val. garso atkūrimas

Ką gali „iPhone“, „Apple Watch“ ir „AirPods“ kartu?

Ne paslaptis, kad naudojantis tuo paties gamintojo produktais pasiekiama daugiau ir kalba čia ne tiesiog apie abstraktų geriausią suderinamumą dėl to, kad gaminiai priklauso tai pačiai ekosistemai. Štai tik keli konkretūs pavyzdžiai, kokie šių produktų sinergijos privalumai. Suporuotos su „iPhone“ ar „Apple Watch“ „AirPods“ ausinės suteikia nepakartojamos garso patirties. Labai patogu, kad „iPhone“ telefone iššoka pranešimai, kada metas įkrauti ausines, tačiau dar didesnis patogumas tas, kad einant bėgioti telefoną galima palikti namuose, nes „Apple Music“ programėlė „Apple Watch“ išmaniajame laikrodyje visiškai suderinama su „iPhone“ mediateka, todėl nereiks kiekvieną kartą traukti telefoną, kai norėsite įjungti norimą muzikos kūrinį.

Apibendrinimas

Pasak Varlė.lt specialistų, „iPhone 12 Pro Max“ didesnis ir geresnis nei kiti šių metų „iPhone“ ir dėl to neverta ginčytis. Didelis ekranas, ilgai veikianti baterija ir dabar tikrai išskirtinė kamera lemia, kad tai išmanusis tiek, fotografijos ir filmavimo profesionalams, tiek žmonėms, kurie visada iš įrenginio trokšta maksimalios kokybės. Na, o šiais metais „Apple“ įrodė: dydis svarbu. Ir koks tai dydis: kompaktiškas ar didelis, spręsti turi kiekvienas, todėl gamintojas pasiūlė net keturis „iPhone 12“ variantus. Ir nesvarbu, kurį modelį pasirinksite, galite būti tikri, kad kiekvienas jų pasiūlys jums „iOS 14“ su visomis naujovėmis, puikų ekraną, nuostabią kamerą ir topinius parametrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

REIKĖ KUPRINĖS , KAD TOKĮ NEŠIOTIS .

Aurimas

Apžiūrėti ir išmesti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS