Pirmas žvilgsnis į „LG K40“: apžvalga | KaunoDiena.lt

PIRMAS ŽVILGSNIS Į „LG K40“: APŽVALGA

  • 0

„MWC 2019“ parodos metu „LG“ kompanija pristatė ne tik „LG G8“, „LG G8S“ ir „LG V50“ modelius, bet ir naują biudžetinių įrenginių kolekciją. „LG K40“ – pigiausias naujos biudžetinės serijos modelis. Nors „LG K40“ ir nepasižymi įspūdingai pažangiais techniniais parametrais, pasak Varle.lt telefonų specialistų naudotojams jis siūlo pakankamai platų funkcijų ir savybių spektrą.

„LG K40“ dizainas ir ekranas

„LG K40“ turi pilnai metalinį mėlynos spalvos korpusą. Rankoje telefonas guli patogiai, nors ir nekelia premium klasės įrenginio įspūdžio.

Galinėje korpuso dalyje yra pirštų atspaudų skaitytuvas, kurį pakankamai lengva pasiekti, kai telefoną laikote rankose. Tiesa, pirštų atspaudų skaitytuvo lokacija gali šiek tiek erzinti, kai telefoną padėsite ant stalo. Tokiu atveju patogiau naudoti maitinimo mygtuką ir kitus ekrano atrakinimo būdus.

 

 

„LG K40“ turi 5,7 col. IPS  ekraną, kuris pasižymi 720 x 1440 (HD +) raiška. Ši reikšmė prilygsta 282 pikseliams colyje, kas, vertėtų pažymėti, nėra daug lyginant su panašios klasės įrenginių ekranų parametrais. Reikėtų atkreipti dėmesį į apžvalgos modelio kraštinių santykį 18:9, kuris padaro išmanųjį telefoną labiau šiuolaikišką lyginant su kitais biudžetinės ir vidutinės klasės įrenginiais, kurie nepaiso siauresnių ekranų tendencijos. Telefonas įkraunamas per apačioje esantį microUSB lizdą. Šone turime 3,5mm ausinių jungtį. Būtina paminėti, kad telefonas turi „MIL-STD-810G“ standarto apsaugą, taigi jis pasižymi įspūdingu atsparumu nepalankiems išoriniams veiksniams.

„LG K40“ našumas

„LG“ telefonas veikia „Android 9“ operacinės sistemos su firmine „LG“ sąsaja pagrindu. „K40“ turi aštuonių branduolių 2 GHz procesorių. Pasak Varle.lt telefonų specialistų, išmanusis pakankamai galingas ir puikiai susitvarko su įvairiomis programėlėmis. Telefonas turi 32 GB vidinės saugyklos ir 2 GB RAM atminties, kas iš esmės šiandien reiklių naudotojų akyse gali atrodyti labai minimaliai. Jei esate pratę naudotis kur kas daugiau kainuojančiais premium klasės įrenginiais, „LG K40“ tikrai jums gali pasirodyti nepakankamai spartus ir galingas.  

Džiugina tai, kad „LG K40“ turi NFC modulį. Pasak Varle.lt specialistų, tikrai nedaug šio segmento išmaniųjų gali pasigirti bekontakčių mokėjimų funkcija. Šiek tiek nuvilia pasenusi operacinė sistema („Android 8.1 Oreo“, vietoj „Android 9.0 Pie“), pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris yra įmontuotas gale, o ne po ekranu ir įkrovimo bei duomenų perdavimo jungtis (microUSB 2.0, o ne USB-C). Privalumu galima laikyti tai, kad šis „LG“ telefonas dar turi 3.5 mm minijack jungtį ir yra atsparus smūgiams, kritimams bei ekstremalioms temperatūroms.

„LG K40“ baterija ir kamera

Telefonas yra aprūpintas 3000 mAh talpos baterija. Turint omenyje tai, kad jis nėra galingiausias įrenginys rinkoje, tokia baterijos reikšmė visiškai pakankama tam, kad vieno įkrovimo pilnai užtektų visai dienai. Deja, įrenginys nepalaiko tokių funkcijų kaip greitasis ir bevielis įkrovimas, kas iš esmės ir nestebina turint omenyje jo nedidelę kainą.  

Galinėje korpuso dalyje yra 16 Mpx kamera. Žinoma, čia nėra jokių inovatyvių funkcijų ir šios kameros galimybės niekuo nenustebins, tačiau jei jūs tiesiog norite karts nuo karto padaryti nuotrauką socialiniams tinkams – „LG K40“ puikiai su tuo susitvarkys. 8 Mpx priekinė kamera veikia pakankamai gerai, tačiau asmenukių gerbėjai ras prie ko prikibti.

Apibendrinimas

Gamintojas giriasi, kad šios kainos kategorijos išmanųjį papildė keliais sprendimais, kurie iki šiol buvo prieinami tik kur kas brangesniuose modeliuose ir kurie tikrai patiks jauniems ir aktyviems socialinių tinklų naudotojams. Tai yra „AI Cam“ algoritmai, portretinis režimas fotografuojant asmenukes, laikmačio asistentas ir pan. Taip pat atsirado daugiau nuotraukų režimų.

„LG K40“ yra puikiai veikiantis ir stilingai atrodantis biudžetinis išmanusis tiems, kurie nekelia telefonui ypatingų reikalavimų. Pagrindiniai jo trūkumai yra tokie, kad jis neturi Full HD ekrano ir C tipo UsB jungties, kuri, beje, jau tapo standartu telefonų rinkoje. Ryškiausi šio įrenginio privalumai, Varle.lt specialistų manymu, yra tokie: stilingas dizainas ir patikimas veikimas už prieinamą kainą. Kokia Jūsų nuomonė? Ar jaučiate simpatiją „LG“ išmaniesiems?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS