Pirmasis „Twitter“ įrašas mini 15 metų sukaktį | KaunoDiena.lt

PIRMASIS „TWITTER“ ĮRAŠAS MINI 15 METŲ SUKAKTĮ

  • 0

Prieš penkiolika metų „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey (Džekas Dorsis) surinko banalią žinutę – „nustatau savo tviterį“ – kuri tapo pirmuoju socialinio tinklo „Twitter“ pranešimu, davusiu pradžią pasaulinei platformai, tapusiai prieštaringa ir dominuojančia jėga pilietinėje visuomenėje.

Trumpas J. Dorsey 2006 metų kovo 21 dieną surinktas įrašas šiuo metu parduodamas aukcione, o už jį gali būti gauta 2,5 mln. JAV dolerių suma.

Tai buvo ilga, kupina įvykių socialinio tinko raidos kelionė, apėmusi net tokius įvykius kaip buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskyros pašalinimas po Kapitolijaus šturmo sausio mėnesį.

Draudimas valstybės vadovui naudotis socialiniu tinklu sulaukė ir pritarimo, ir pasmerkimo bei parodė, kad „Twitter“ ir kitiems socialinės žiniasklaidos tinklams dažnai tenka laviruoti tarp neutralumo, saviraiškos laisvės ir nuosaikumo bei piktnaudžiavimo prevencijos.

J. Dorsey pranešė, kad už pirmąjį „Twitter“ įrašą, parduotą NFT (angl. non-fungible token) forma, gautus pinigus atiduos labdarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS