Pirmieji pranešėjai „TEDxVilniusED“ – iš Niujorko, Barselonos ir Vilniaus | KaunoDiena.lt

PIRMIEJI PRANEŠĖJAI „TEDXVILNIUSED“ – IŠ NIUJORKO, BARSELONOS IR VILNIAUS

  • 0

Mokslininkas, skatinantis kompiuterinę pažangą architektūroje, mezgimą į muziką verčiančios kibernetinės rankos išradėja, vienas „Šeimų universiteto“ kūrėjų – šie inovatoriai jau rengia savo uždegančias kalbas „TEDxVilniusED“ konferencijai.

Renginys sostinėje žada suburti mokytojus, mokinius, tėvus ir švietimo entuziastus bei kartu ieškoti įkvėpimo, kaip pažinimo procesą paversti smagesniu.

„Visada siekiame, kad mūsų publika gautų kokybišką turinį. Todėl dalį pranešėjų visada kviečiame iš užsienio, kurių idėjos mažai girdėtos Lietuvoje ir padeda plėsti akiratį. Džiaugiamės, kad į „TEDxVilniusED“ renginį pavyko pasikviesti pirmąsias ryškias asmenybes, kurios tarp įtemptų darbų ras laiko pasidalinti įkvepiančiomis mintimis, kaip pagerinti edukaciją“, – sako Justina Stašelytė, „TEDxVilniusED“ kuratorė.

Iš lapkričio galo į 2017-ųjų sausio 28 d. perkeltoje „TEDxVilniusED“ kalbą sakys Angelos Chronis – filosofijos mokslų kandidatas iš Katalonijos pažangiosios architektūros instituto Barselonoje, dėstantis ir „Bartlett“ architektūros mokykloje Londono universitetiniame koledže. Mokslininkas dirba su skysčių dinamikos modeliavimo programomis dizaino ir gamybos srityse, virtualia ir papildyta realybe ir daugelyje kitų kompiuterinių technologijų sričių. Vienas jo ryškesnių pastarųjų projektų – papildytos realybės aplikacija, kuri įtraukia žmones domėtis architektūriniais ir kitais objektais tiek fiziniame, tiek virtualiame lygmenyje.

Kita pranešėja į „TEDxVilniusED“ konferenciją atvyks iš Niujorko: Teresa Lamb yra menininkė ir technologė iš Bruklino, kurios aistra – sujungti senuosius amatus su kibernetinėmis technologijomis. Ją išgarsino jos diplominis darbas „Cyberknitics“ – kibernetinė ranka, su kuria žmogui mezgant ritmas transformuojasi į muzikos garsus. Šiuo metu Teresa bendrovėje „Teknikio“ kuria kibernetinius edukacinius prietaisus vaikams, kuriuos konstruodami jie lavina savo fantaziją ir loginį mąstymą bei tampa mažais išradėjais.

Konferencijai įkvepiančią kalbą taip pat ruošia Paulius Gebrauskas: verslininkas, „Baltic Sotheby's International Realty“ bendrasavininkis, 4 vaikų tėvas. Jis prieš 7 metus kartu su keliomis kitomis šeimomis įkūrė „Šeimų universitetą“, kuris priklauso Tarptautinei šeimų vystymosi federacijai. Universitetas savo veikla siekia „įkvėpti tėvus įkvėpti vaikus“, padėti šeimoms nuolat turtinti tarpusavio santykius ir tapti laimingesnėmis.

Iš viso konferencijos „TEDxVilniusED“ rengėjai žada tuziną įkvepiančių pranešėjų iš Lietuvos ir iš užsienio bei įdomias kūrybines dirbtuves vaikams. Pagal pasaulyje garsių „TED“ konferencijų formatą organizuojamas renginys truks visą dieną, pranešėjų kalbos bus filmuojamos ir vėliau talpinamos internete. Kalbos bus sakomos angliškai, tačiau renginio metu norintiems bus tiesiogiai verčiamos į lietuvių.

Dėl pasikeitusios renginio datos, perkeltos į 2017 sausio 28 d., registracija taip pat pratęsiama – norintieji dalyvauti anketas gali pildyti iki sausio 6 dienos. Kandidatai apie galimybę įsigyti bilietą ir tapti žiūrovais bus informuoti iki sausio 9 dienos.

Bilieto kaina į „TEDxVilniusED“ renginį suaugusiam yra 40 Eur, o bendras vieno iš tėvų ir vaiko bilietas – 60 Eur. Pagal visame pasaulyje vykstančių „TED“ konferencijų reikalavimus, renginiai yra nesiekiantys pelno – visi pinigai už bilietus skiriami renginio organizavimui, komanda dirba savanoriškais pagrindais, taip pat ir pranešėjai dalyvauja neatlygintinai.

Anketą registracijai rasite čia.

GALERIJA

  • Paulius Gebrauskas
  • Angelos Chronis
  • Teresa Lamb
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS