Ant lentos skrendantis išradėjas mėgino įveikti Lamanšo sąsiaurį: nukrito į jūrą | KaunoDiena.lt

ANT LENTOS SKRENDANTIS IŠRADĖJAS MĖGINO ĮVEIKTI LAMANŠO SĄSIAURĮ: NUKRITO Į JŪRĄ

  • 0

Vyras, per šių metų Bastilijos paėmimo dienos iškilmes sužavėjęs žmones, kai savo sukurta skraidlente praskriejo virš Prancūzijos lyderių ir šalies svečių, ketvirtadienį pabandė perskristi Lamanšo sąsiaurį, tačiau gelbėtojams teko jį traukti iš vandens.

Kol kas didžiausią savo iššūkį 40 metų Franky Zapata (Frankis Zapata) vertino kaip žengimą aviacijos pionierių pėdomis.

Buvęs vandens motociklų sporto čempionas, kuris pats suprojektavo ir pagamino skraidlentę – nedidelę stovėti skirtą platformą su įtaisytais reaktyviniais varikliais, sėkmingai pakilo iš Sangato Prancūzijos Pa de Kalė regione.

Vis dėlto F. Zapata įkrito į jūrą per sudėtingą kuro papildymo ore procedūrą, naujienų agentūrą AFP informavo vienas jo komandos narys.

Pasak išradėjo atstovės Annos Venekas (Anos Venekas), F. Zapata susidūrė su „problema“, ir jo „skrydis buvo atšauktas“. Jos teigimu, vyras „jaučiasi gerai“, bet daugiau detalių ji nenurodė.

Po 20 minučių turėjusio trukti skrydžio virš 36 km pločio sąsiaurio jis ketino nusileisti Doverio srityje Pietryčių Anglijoje.

Trečiadienį žurnalistams išradėjas sakė, kad visos skraidlentės sistemos parengtos, bet pripažino, kad šį užmojį nebus lengva įvykdyti. Jis sakė pasitikintis savo aparatu, bet nenorįs prognozuoti, kaip jam pavyks praskrieti virš Lamanšo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS