PSO mokslininkė pasakė, kada galėtų būti pradėtas masinis skiepijimas nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

PSO MOKSLININKĖ PASAKĖ, KADA GALĖTŲ BŪTI PRADĖTAS MASINIS SKIEPIJIMAS NUO COVID-19

Masinis skiepijimas nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19) gali būti pradėtas kitų metų viduryje, teigia vyriausioji Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) mokslininkė Soumya Swaminathan, išreikšdama atsargų optimizmą dėl vakcinos kūrimo proceso.

„Dabar turime daugiau nei 20 vakcinų kandidatų klinikiniuose tyrimuose. Tikimės, kad keli iš jų veiks. Labai nepasisektų, jei visi jie neveiktų“, – sakė ji.

„Jei būtume labai praktiški, galime galvoti apie 2021 m. vidurį, kai turėtume vakciną, kuri gali būti plačiai naudojama. Žinoma, tiksliai prognozuoti neįmanoma“, – teigė S. Swaminathan.

Pasak mokslininkės, vakcinos kūrimo procesas „yra greičiausias istorijoje“. Ji pabrėžė, kad nuo koronaviruso genomo paviešinimo iki pirmųjų vakcinos bandymų praėjo vos trys mėnesiai.

COVID-19 pradėjo plisti Kinijos Uhano mieste praėjusių metų pabaigoje. Nuo tada koronavirusas išplito po visą pasaulį ir pražudė daugiau nei 600 tūkst. žmonių. Užsikrėtusiųjų skaičius šiuo metu viršija 14 mln.

Labiausiai nuo pandemijos nukentėjusi šalis yra Jungtinės Valstijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

na

tai ir pradedam nuo PSO tuo jodaodžiu visąžiniu ir šia mokslininke ...toliau lai rodo pavyzdį pirmiausia Veryga, o toliau Seimas...o mūsų šeima aplinka ir darbovietė kurioje 4000 darbuotojų visi sveiki...pirmyn...PSO

Tiesa

O ko čia nustebote jau rašiau kai tik kaukės liepė nešiot, buvo aiški situacija karantino ir seka toliau... Rašiau kad vakcinacija ir čipacija, bet čia mažiems žemės zmogeliukams. Elitas nesičipuos, kaip ir tamsta Veryga ir jo giminaičiai

Jie masiškai galės pačiulpt vienas kitam !!!!! Jei norės karo( žiauresnio nei amerikoj kaip dėl to juodaodžio) tegu pabando.. jokiu šancu.. bus milijonai priešininku, kuriems nieko nepadarys!!! Nieko !!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS