Avižinė košė gali būti ypač gardi | KaunoDiena.lt

AVIŽINĖ KOŠĖ GALI BŪTI YPAČ GARDI

  • 0

Gaminant košę svarbiausia yra geri ingredientai ir tam tikros gudrybės. Jei tinkamai ją ruošite, košė bus kreminė ir neprireiks naudoti grietinėlės, o tinkamai pasirinkę priedus, ją mielai virsite kasdien pusryčiams.

Pirmiausia, jums reikalingos geros avižinės kruopos. Rinkitės nesmulkintas kruopas – jas virti reikės ilgiau, tačiau tai tikrai verta daryti: išvirusios jos pavirs nuostabia koše.
Kitas svarbus dalykas – tinkamas atskiedimas. Vieno didelio puodelio avižinių kruopų užteks keturioms porcijoms, o jį užpilti reikia trimis puodeliais vandens. Viską užvirkite ant didelės ugnies, po to ją sumažinkite ir virkite toliau.

Svarbus ingredientas, kurį pamiršta daugelis žmonių, yra druska. Ji būtina košei, todėl įberkite nemažą žiupsnį į beužverdančią košę ir išmaišykite.
O dabar paskutinis ir svarbiausias patarimas: reikia, kad avižos suskiltų, todėl košę būtina nuolat maišyti. Tam itin tiks medinis šaukštas. Košė turi virti apie 15 min., bet jau po 5 min. ji ims minkštėti. Vis dėlto maišykite iki pat virimo pabaigos.

Išvirtą košę būtina pagardinti. Štai kelios sveikos idėjos, kad kasdienė košė būtų vis kitokio skonio:

  • vyšnių uogienė, susmulkintos kakavos pupelės ir susmulkinti lazdynų riešutai;
  • šalavijų (chia) sėklos, šaukštelis medaus, šviežios figos ir valgomasis šaukštas neriebaus natūralaus jogurto bei susmulkinti migdolai;
  • sutarkuotas obuolys, susmulkinti graikiniai riešutai ir supjaustytos kelios raudonos vynuogės;
  • šilauogės, šviežios braškės ir smulkiai supjaustytas persikas.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS