Nuolat įdomių receptų portalui kaunodiena.lt pasiūlantis Paulius Strasevičius šiandien siūlo artimuosius nustebinti skaniais įdarytais makaronais, kuriems reikės:
8 vamzdelio formos makaronų;
400 g jautienos faršo;
pomidoro;
svogūno;
šaukšto pomidorų pastos;
raudonėlio;
šiek tiek pipirų ir druskos;
fermentinio sūrio;
Padažui:
40 g sviesto;
2 šaukštų miltų;
300 ml pieno;
fermentinio sūrio;
Smulkiai supjaustome svogūną ir pomidorą. Svogūna suberiame kepti į orkaitę, o po kelių minučių suberiame ir pomidorą. Pakepus sudedame visą jautienos faršą ir pasūdome druska, pipirais bei raudonėliu. Kepame tol, kol jautiena patamsės . Prieš baigiant, kepti dedame šaukštą pomidorų pastos. Viską išmaišome ir paliekame keptuvėje.
Tuomet imame indą, kuriame kepsite įdarytus makaronus. „Aš pasirinkau kepimo skardą“, - priduria jaunasis kulinaras.
Faršą kišame į tuščius makaronus. Ištepame skardą sviestu ir sudedame mėsa įdarytus makaronus.
Ir tai dar ne viskas! Tam, kad šis patiekalas būtų minkštas, reikia pasigaminti baltą sūrio padažą.
Į puodą dedame 40 g sviesto, ir du šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome ir į šią masę lėtai pilame pieną (apie 300ml) ir maišome tol, kol sutirštės. Tuomet galite įdėti ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Viską pamaišykite dar apie 5 min., kad sutirštėtų.
Įdarytus makaronus apliekite padažu ir palikite kepti 190 laipsnių orkaitėje 30min. Kai liks 5 min., apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite likusias 5 min. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai