Dienos receptas: mėsa įdaryti makaronai Pereiti į pagrindinį turinį

Dienos receptas: mėsa įdaryti makaronai

2013-04-25 15:01
Dienos receptas: mėsa įdaryti makaronai
Dienos receptas: mėsa įdaryti makaronai / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Nuolat įdomių receptų portalui kaunodiena.lt pasiūlantis Paulius Strasevičius šiandien siūlo artimuosius nustebinti skaniais įdarytais makaronais, kuriems reikės:

8 vamzdelio formos makaronų;

400 g jautienos faršo;

pomidoro;

svogūno;

šaukšto pomidorų pastos;

raudonėlio;

šiek tiek pipirų ir druskos;

fermentinio sūrio;

Padažui:

40 g sviesto;

2 šaukštų miltų;

300 ml pieno;

fermentinio sūrio;

Smulkiai supjaustome svogūną ir pomidorą. Svogūna suberiame kepti į orkaitę, o po kelių minučių suberiame ir pomidorą. Pakepus sudedame visą jautienos faršą ir pasūdome druska, pipirais bei raudonėliu. Kepame tol,  kol jautiena patamsės . Prieš baigiant, kepti dedame šaukštą pomidorų pastos. Viską išmaišome ir paliekame keptuvėje.

Tuomet imame indą, kuriame kepsite įdarytus makaronus. „Aš pasirinkau kepimo skardą“, - priduria jaunasis kulinaras.

Faršą kišame į tuščius makaronus. Ištepame skardą sviestu ir sudedame mėsa įdarytus makaronus.
Ir tai dar ne viskas! Tam, kad šis patiekalas būtų minkštas, reikia pasigaminti baltą sūrio padažą.

Į puodą dedame 40 g sviesto, ir du šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome ir į šią masę lėtai pilame pieną (apie 300ml) ir maišome tol, kol sutirštės. Tuomet galite įdėti ir šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio. Viską pamaišykite dar apie 5 min., kad sutirštėtų.

Įdarytus makaronus apliekite padažu ir palikite kepti 190 laipsnių orkaitėje 30min. Kai liks 5 min., apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite likusias 5 min. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų