E.Dragūno vengriškas paprikašas Pereiti į pagrindinį turinį

E.Dragūno vengriškas paprikašas

2009-11-08 12:45
Išmoko: E.Dragūnas paprastai namie mėgsta gaminti vištieną, tačiau restorane išmoko naujų vengriškų receptų.
Išmoko: E.Dragūnas paprastai namie mėgsta gaminti vištieną, tačiau restorane išmoko naujų vengriškų receptų. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Būsimą "Sel" gimtadienio koncertą pristatydamas Egidijus Dragūnas pakvietė pasikalbėti vaišinantis vengriškais patiekalais, kuriuos pats padėjo pagaminti restorano "Csarda" virėjams.

"Aš tik nuskutau keletą bulvių ir šiek tiek papjausčiau mėsos, mano indėlis čia mažas", – dėdamas į lėkštes patiekalą kuklinosi muzikantas, tačiau restorano darbuotojai užtikrino, kad tai – netiesa, ir didžiąją darbo dalį atliko pats E.Dragūnas.

Muzikantas pasakojo mėgstantis gaminti ir užsiimantis tuo, kai tik turi laisvo laiko, tačiau dabar jį visą suryja pasiruošimas grandioziniam grupės "Sel" koncertui lapkričio 20 d. "Dabar visą dėmesį skiriu būsimam renginiui. Grosime ir senas, ir naujas dainas, tikiuosi gerbėjams suteikti daug teigiamų emocijų", – kalbėjo jis.

Po koncerto E.Dragūnas planuoja pailsėti atostogaudamas užsienyje ir skirdamas visą laiką savo šeimai. Naujų metų pradžioje jis suplanavęs kelionę į Tailandą, taip pat aplankys Bulgariją, kur neseniai nusipirko butą.


KAIP PASIGAMINTI

Supjaustykite gabaliukais veršienos kumpį. 4 asmenims jo reikės maždaug 600 g. Apkepkite alyvuogių aliejuje ir troškinkite orkaitėje maždaug 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Troškindami įpilkite apie 100 g raudonojo vyno, prieskonių, druskos pagal skonį ir šiek tiek saldžiųjų paprikų miltelių. Jei mėgstate aštriai, galite aštriųjų paprikų miltelių. Tuomet reiktų truputį įdėti natūralių pomidorų pastos.

Garnyrui išvirkite makaronų, juos dėkite į keptuvę, ant viršaus sudėkite smulkiai pjaustytą rūkytą kiaulienos kumpelį ir apibarstykite varške. Viską sumaišykite ir kepkite apie penkias minutes. Iš pirmo žvilgsnio – nesuderinama, bet labai skanu.

Kitas galimas garnyras – virtų bulvių apkepas. Paimkite pusę kilogramo virtų bulvių, jas sutarkuokite burokine tarka, pripjaustykite kumpio, visą masę sumaišykite, įdėkite druskos, pipirų ir apkepkite orkaitėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra