Greitasis, bet šviežias maistas

Greitasis, bet šviežias maistas

2009-08-08 23:59
Valgiaraštis: "Dineryje" galima rinktis iš penkių rūšių sumuštinių – su jautiena, žuvimi, kiauliena, kalakutiena ir sūriu.
Valgiaraštis: "Dineryje" galima rinktis iš penkių rūšių sumuštinių – su jautiena, žuvimi, kiauliena, kalakutiena ir sūriu. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Ir greitasis maistas gali būti sveikas. Tuo vilniečius nori įtikinti sumuštinių baro "Dineris" (A.Smetonos g. 3, iš kiemo pusės) šeimininkai. "Dinerio" valgiaraštyje – sriuba, salotos ir kelių rūšių sumuštiniai. Užkąsti galima vietoje, maistą išsinešti ar užsisakyti į biurą.

Čia dirba visa šeima. Norime, kad ši vieta taptų sava. Kad pas mus žmonės užsuktų ne tik pavalgyti, bet ir pabendrauti.

"Dinerio" bendraturčio Pauliaus Anuškevičius diena prasideda tuo pačiu ritualu. Kas rytą vyras apsilanko Kalvarijų arba Šeškinės turguose, kuriuose iš ūkininkų perka šviežių daržovių ir mėsos. Peržengusį užkandinės slenkstį jį jau pasitinka kepamos duonos kvapas. Virėja, darbą pradėjusi 7 val., jau būna išminkiusi tešlą ir pašovusi duoną į orkaitę.

11 val. sumuštinių baras atveria duris lankytojams. Jame vilniečiai gali rinktis iš penkių rūšių sumuštinių – su jautiena, žuvimi, kiauliena, kalakutiena ir sūriu. Sumuštinis paruošiamas per 5–10 minučių.

Laukdamas patiekalo klientas gali prisėsti prie staliuko ir suvalgyti dubenėlį sriubos. Kasdien siūloma vis kita sriuba, verdama iš natūralaus jautienos sultinio.

"Patys kasdien kepame ne tik sumuštinių duoną, bet ir mažas bandutes prie sriubos ar salotų. Visos daržovės šviežios ir ruošiamos tik tai dienai, mėsa irgi kepama šviežia – jos nešaldome ir nemalame. Naudojame tik savus padažus, kuriuos mums sukūrė atestuoti virėjai. Greitai ruošiame šviežią ir ekologišką maistą – šiandien mums analogų Vilniuje nėra", – pasakojo P.Anuškevičiaus sesuo, "Dinerio" bendraturtė Giedrė Lebedevienė.

Krovinių vežimo verslą turinti moteris prie sumuštinių ruošimo stalo stoja ketvirtadieniais. Kitomis dienomis dirba P.Anuškevičiaus žmona Jurgita.

"Taip, čia dirba visa šeima. Norime, kad ši vieta taptų sava. Kad pas mus žmonės užsuktų ne tik pavalgyti, bet ir pabendrauti", – sakė G.Lebedevienė ir džiaugėsi, kad per tris darbo savaites "Dineris" jau pelnė klientų simpatijų. Kai kurie miestiečiai ten užsuka kone kasdien.

"Stengiamės prisiminti jų vardus ir sukurti tokią atmosferą, kad klientai pajustų, jog "Dineris" – vieta ne tik pavalgyti, bet ir susitikti", – kalbėjo G.Lebedevienė.

Planuojama, kad nuo rudens kamerinėje sumuštinių baro aplinkoje vyks muzikos ir literatūros vakarai. Į juos pirmiausia bus kviečiami kasdieniai "Dinerio" lankytojai, savo lojalumą išreiškiantys ne tik pietaudami bare, bet ir draugaudami interneto socialiniame tinkle "Facebook".

"Alkoholio pas mus nebus, užtat kompanija gera", – šypsojosi P.Anuškevičius.

Kol kas "Dineris" veikia tik darbo dienomis nuo 11 iki 18 val. Maisto į biurą galima užsisakyti telefonu 262 2622. Pristatymas senamiestyje ir miesto centre kol kas nekainuoja. Vežant į atokesnes vietas paslaugos kaina svyruoja – gali siekti ir 5 litus.

"Sumuštiniai kainuoja tiek, kiek šiandien išgali mokėti klientas. Kainos ir kokybės santykis pas mus puikus", – tikino G.Lebedevienė.

Sumuštiniai "Dineryje" kainuoja 6,5, salotos – 7,5, dienos sriuba – 4 litus.

Daugiau naujienų