Grietinėlėje troškinta triušiena su rozmarinu | KaunoDiena.lt

GRIETINĖLĖJE TROŠKINTA TRIUŠIENA SU ROZMARINU

  • 0

Verta žinoti: pagrindinė taisyklė, gaminant triušieną, – mėsą reikia mirkyti 6 –10 valandų. Tam naudojamas šaltas vanduo ir actas (šaukštelis litrui vandens) arba pienas. Jeigu mirkote vandenyje, jį periodiškai reikia keisti. Po tokios procedūros mėsa tampa minkšta ir nebeturi specifinio kvapo.

Reikės

1 kg triušienos,

200 g neriebios grietinėlės,

2 svogūnų,

3 morkų,

3 šakelių rozmarino,

3 skiltelių česnako,

druskos, pipirų, aliejaus – pagal skonį.

Paruošimo būdas

Triušį supjaustykite gabalais. Svogūną supjaustykite smulkiai, morką sutarkuokite stambiai. Mėsą apkepkite aliejuje. Suberkite svogūnus ir truputį patroškinkite. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite morkas. Sudėkite rozmariną, viską gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 20 min. Po to sudėkite česnaką ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 30 – 40 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS