A. Ivanausko laimės triukai Naujųjų stalui (receptai) | KaunoDiena.lt

A. IVANAUSKO LAIMĖS TRIUKAI NAUJŲJŲ STALUI (RECEPTAI)

„Skaniai valgykite“ – keistokas laimės palinkėjimas sutinkant Naujuosius, tačiau toks teisingas – juk tikras gyvenimas ir susideda iš mažų malonumų, tarp kurių neabejotinai įsitvirtinęs skanus maistas.

Silkė „Mojito“, cukinijų ir mangų salotos, su kava troškinta jautiena, pistacijų keksas su mėtiniais ledais – tik keletas virtuvės mitų griovėjo ir TV3 laidos „Kulinariniai triukai“ vedėjo Alfo Ivanausko burtažodžių, vienu mostu praskaidrinančių gyvenimą.

Žinoma, puikiai savijautai ir malonumo pojūčiui svarbu ne tik tai, ką ir kaip valgai, bet ir su kuo. Suteikti malonumą kitam – kad ir lėkštėje sukurta istorija, apipinta svajomis apie kavos virimą sniego pusnyje, rytinę mėtų puokštę ar kokteilį raškant mangus ir juokiantis iš skraidančių silkių – ne mažiau džiaugsmo ir sau pačiam.

Kokias šventines virtuvės istorijas susikursite, priklauso nuo jūsų pačių, o įvadą Naujųjų malonumams sufleruoja A. Ivanauskas. Pirmas raktažodis – neįprastas įprasto kekso triukas: ne tik kad iš burokėlių, bet dar ir su įdaru. Antrasis – picos triukas: šoninės ir džiovintų slyvų duetas, vertinamas draugų vakarėlyje net ir šaltas.

Daugiau receptų visą parą rasite www.vmgonline.lt.

„Kulinariniai triukai“ – sekmadieniais 9.00 val. per TV3.


Burokėlių keksas su jogurtu ir avietėmis

Reikės

200 g miltų,

180 g minkšto sviesto,

180 g „Dan Sukker“ drėgnojo cukraus „Farinas“,

3 kiaušinių,

400 g virtų, smulkiai tarkuotų burokėlių,

1–2 v.š. pieno,

1,5 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės

500 ml natūralaus jogurto,

1 saujos aviečių,

1 v.š. cukraus,

1 a.š. želatinos.

Paruošimo būdas

Po vieną įmuškite kiaušinius, minkštą sviestą maišytuvu išsukite su cukrumi ir druska. Įpilkite pieną, įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėkite burokėlius ir viską gerai išmaišykite.  Tešlą dėkite į kepimo formą ir apie 50 min. kepkite 180 °C orkaitėje.  Iškeptą keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir sumaišykite su jogurtu, cukrumi bei avietėmis. Gauta mase užpildykite kekso vidų ir palikite per naktį šaldytuve.

Pica su špinatais, šonine ir džiovintomis slyvomis

Picos tešlai reikės

200 ml pieno,

2,5 stiklinės miltų,

4 g sausų mielių,

1 v.š. cukraus,

5 v.š. alyvuogių aliejaus,

druskos.

Padažui reikės

2 vidutinio dydžio pomidorų,

2 šaukštų pomidorų pastos,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 a.š. cukraus,

druskos, pipirų.

Visas sudedamąsias dalis sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite.

Picai reikės

150 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės,

250 g mocarelos,

100 g fermentinio sūrio,

10 džiovintų slyvų (pamirkytų kelias valandas),

saujos špinatų.

Paruošimo būdas

Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite audeklu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 30 minučių.

Iš pakilusios tešlos suformuokite picos pagrindą (galite ir kočėlu).  Jį aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus berkite tarkuotą fermentinį sūrį, sudėkite slyvas, smulkintą šoninę, pagardinkite pipirais ir užberkite plėšytą mocarelą. Picą dėkite į 220 °C orkaitę ir kepkite apie 10–12 minučių. Ant iškeptos picos suberkite špinatų lapelius ir patiekite.

* Šoninę galite pakeisti vištienos krūtinėle (ją reikėtų supjaustyti labai plonomis juostelėmis).

Slyvas galite keisti konservuotais persikais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS