6–8 porcijoms reikės:
	2 v. š. alyvuogių aliejaus;
	1 svogūno;
	1 raudos paprikos;
	1 žalios paprikos;
	3 skiltelių česnako;
	žiupsnio druskos, pipirų;
	2 a. š. džiovintų raudonėlių;
	2 a. š. aitriųjų paprikų miltelių;
	1 a. š. džiovintų čiobrelių;
	1 a. š. džiovintų bazilikų;
	1/2 kg kalakutienos;
	1 skardinės (400 g) tamsių pupelių;
	1 skardinės (400 g) šviesių pupelių;
	400–450 g moliūgo;
	400 g pomidorų;
	400 g pomidorų padažo;
	450 ml vištienos sultinio;
	1 skardinės (285 g) kukurūzų;
	1 nedidelės aitriosios paprikos.
Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Susmulkinkite svogūną, paprikas, sudėkite į puodą, apkepinkite, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, dėkite į puodą. Berkite druskos, pipirų, raudonėlius, aitriųjų paprikų miltelius, bazilikus ir čiobrelius. Gabalėliais supjaustykite kalakutieną ir dėkite į puodą, apkepinkite. Pupeles prieš dėdami į puodą nuvarvinkite. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, pomidorus, kukurūzus, susmulkintą aitriąją papriką, pilkite pomidorų padažą ir sultinį. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas. Patiekite apibarstę sūriu ar su tortilijomis.
 
                     
                               
                               
             
             
             
            
Naujausi komentarai