KUO DAUGIAU ŽALIOS SPALVOS: ŠPINATŲ TORTILIJOS (RECEPTAS)
- Kauno.diena.lt inf. 1
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Žalios spalvos maistas dabar ypač džiugina, nes padeda labiau jausti pavasarį, kuris ateina mažais žingsniais. Siūlome jums patiems pasigaminti tortilijų, į kurias galėsite įsukti savo pasirinktą įdarą, ar tiesiog naudoti vietoj duonos.
Tortilijose naudoti šaltyje džiovintų špinatų milteliai, tačiau galima juos keisti ir kitais pasirinktais prieskoniais.
Jums reikės (8-ioms nedidelėm tortilijoms):
200 g pilno grūdo speltos miltų
200 g šviesių speltos miltų
2.5 šaukštelio špinatų miltelių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus + kepimui
240 ml vandens
žiupsnio druskos
Kaip gaminti:
Sumaišome visus sausus ingredientus, supilame vandenį, aliejų, išmaišome ir išminkome iki vientisos masės. Supjaustome tešlą į 8 dalis, suminkome į rutuliukus.
Iškočiojame kiekvieną rutuliuką į blyną. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame kiekvieną blyną iš abiejų pusių.
Skanaus!
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
-
10 komentarai
-
DMN inf.8 komentarai
-
DMN inf.13 komentarai
Anonimas