Kuo daugiau žalios spalvos: špinatų tortilijos (receptas) | KaunoDiena.lt

KUO DAUGIAU ŽALIOS SPALVOS: ŠPINATŲ TORTILIJOS (RECEPTAS)

  • 1

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Žalios spalvos maistas dabar ypač džiugina, nes padeda labiau jausti pavasarį, kuris ateina mažais žingsniais. Siūlome jums patiems pasigaminti tortilijų, į kurias galėsite įsukti savo pasirinktą įdarą, ar tiesiog naudoti vietoj duonos.

Tortilijose naudoti šaltyje džiovintų špinatų milteliai, tačiau galima juos keisti ir kitais pasirinktais prieskoniais.

Jums reikės (8-ioms nedidelėm tortilijoms):

200 g pilno grūdo speltos miltų

200 g šviesių speltos miltų

2.5 šaukštelio špinatų miltelių

4 šaukštų alyvuogių aliejaus + kepimui

240 ml vandens

žiupsnio druskos

Kaip gaminti:

Sumaišome visus sausus ingredientus, supilame vandenį, aliejų, išmaišome ir išminkome iki vientisos masės. Supjaustome tešlą į 8 dalis, suminkome į rutuliukus.

Iškočiojame kiekvieną rutuliuką į blyną. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir kepame kiekvieną blyną iš abiejų pusių.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Zmogaus skrandis ne žolei ėsti.,jis nevirškins jos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS