Kaip laikyti maisto produktus, kad jie kuo ilgiau nesugestų, kokių maistinių savybių jie turi ir, žinoma, kaip juos galima paruošti, – visa tai rasite debiutinėje Lino Samėno "Virtuvės knygoje".
Kulinarinės knygos Lietuvoje tampa fenomenu: vos pasirodžiusios parduotuvių lentynose jos tuoj pat išgraibstomos. Tačiau pasiryžę gaminti pagal užsienio šalių kulinarų receptus lietuviai dažnai nusivilia – dalies produktų ar ypatingą skonį suteikiančių prieskonių mūsų parduotuvėse nepavyksta rasti, o receptai būna tokie sudėtingi, kad virtuvėje praleisti tenka po pusę dienos.
Vienu geriausių virėjų Lietuvoje vadinamas L.Samėnas nusprendė užpildyti šią nišą. Jo knygoje visi receptai – tik iš mūsų parduotuvėse pirktų produktų, todėl tikrai nebus sunku jų rasti. Jei virtuvėje žengiate tik pirmus žingsnius, ši knyga bus tikrai naudinga. Vaizdžiai nuotraukomis iliustruotoje knygoje pamatysite, kaip paprasčiausia nulupti daržoves, supjaustyti mėsą ar paruošti tešlą.
Į knygą L.Samėnas sudėjo 80 receptų, kuriuose sujungiamos įvairių šalių virtuvės. Virėjas prisipažino, kad labiausiai norėjo sudėti lietuviškus receptus, tačiau jų knygoje – palyginti nedaug. Daugelį metų dirbdamas įvairiuose restoranuose virėjas įprato maišyti įvairių šalių kulinarijos tradicijas, todėl ir šį kartą buvo sunku nusigręžti nuo savo stiliaus.
Nors knyga parengta paprastai ir suprantamai kiekvienam, L.Samėnas pabrėžia, kad ji – ne vadovas, o tik patarėjas. "Sakykime, rašau, kad orkaitę reikia įkaitinti iki 150 laipsnių. Bet daug kas priklauso ir nuo kiekvienos orkaitės, nuo indo, visada reikia atsižvelgti į situaciją, nesivadovauti aklai. Padažus, siūlomus prie vienų patiekalų, galite išimti ir mėginti prie kitų – nebijokite improvizuoti", – drąsino knygos autorius.
Naujausi komentarai