Maisto mados: žirniai, vabzdžiai ir vietinė mėsa | KaunoDiena.lt

MAISTO MADOS: ŽIRNIAI, VABZDŽIAI IR VIETINĖ MĖSA

  • 0

Štai keturios šiųmetės maisto „mados“, išpranašautos dar metų pradžioje.

Daugiau riebumo

Ne, mes nekalbame apie žalinguosius transriebalus. Mitybos ekspertai tikina kad šiemet „ant bangos“ bus viskas, kas natūralu. Ne be reikalo šiuo metu visi iš proto kraustosi dėl lėtai keptos kiaulienos „pulled pork“ sumuštinių. O specialistai visai neseniai išteisino sviestą! Be to, užsienyje sparčiai populiarėja ir riebesnio jogurto vartojimas.

Vietinė mėsa

Taip pat pranašaujama, kad ir toliau sparčiai augs vietinės produkcijos vartotojų ratas. Žmonėms patinka, kai jie žino, kaip buvo augintos daržovės. Tokia tendencija prognozuojama ir mėsai. Daugiau dėmesio bus skiriama kokybei ir vietoje augintiems ir skerstiems galvijams.

Vabzdžiai

Jungtinių tautų organizacija dar praėjusiais metais viešai prabilo apie tai, kad būtent vabzdžiai yra panacėja nuo pasaulinio bado. Vienam kilogramui vabzdžių užauginti tereikia vieno kilogramo pašaro. O vabzdžių rinkimas ir paruošimas sukurtų daug darbo vietų. Be to, vabzdžius valgyti – sveika, nes juose gausu baltymų. Sparčiai pasaulyje populiarėjantys vabzdžių restoranai rodo, kad tokio maisto vartojimas po truputį virsta „karščiausia mados tendencija“.

Žirniai

Pasaulyje vegetariška ir veganiška mityba jau užkariavo pozicijas. Tačiau soja ir jos produktai ne visai atitinka šiuolaikinių žmonių poreikius. Nusisukama nuo genetiškai modifikuotų produktų ir ieškoma kažko natūralesnio. Virtuvės šefai sako, kad sojas šiemet pakeis – žirniai. Maistingi, sotūs, iš jų miltų galima gaminti net puikiausius desertus. Ko daugiau reikia?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS