Pasiūlė išeitį neturintiems kur dėti cukinijų (receptai) | KaunoDiena.lt

PASIŪLĖ IŠEITĮ NETURINTIEMS KUR DĖTI CUKINIJŲ (RECEPTAI)

  • 0

Jei pas jus cukinijų vis daugėja ir nebeturite minčių, kaip jas panaudoti – Šefas Gian Luca ateina į pagalbą. Šį kartą jis pagamins cukinijų kišą. Jį galite kepti pusryčiams, pietums ir vakarienei! O po namus pasklis nuostabūs sūrių kvapai.

Šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 profesionalus konditeris Ali gamins trijų aukštų šokoladinį pyragą. Tačiau jis kartu bus ir gaivus. Tarpusavyje maišysis ryškus šokolado, vanilės, citrinų ir aviečių skoniai.

Kišas su cukinijomis

Jums reikės:

–3 nedidelių cukinijų;

–1 poro; 

–Žiupsnelio džiovintų krapų prieskonių; 

–Šlakelio balzamiko;

–200 ml grietinėlės; 

–3 kiaušinių; 

–3 šaukštų kreminio sūrio su mėlynojo pelėsio sūriu; 

–100 g parmezano sūrio; 

–4 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos; 

–Žiupsnelio druskos; 

–Žiupsnelio pipirų;

Riekelėmis supjaustyti cukinijas bei porą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti porą. Tuomet sudėti cukinijas. Apkepinti ir įberti džiovintų krapų, druskos ir užpilti šlakelį balzamiko acto. Palikti pasitroškinti kelias minutes.

Į atskirą puodą įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Sūrio kremą su mėlynojo pelėsio sūriu paminkštinti ir sudėti į kiaušinio masę. Taip pat įpilti parmezano sūrį, žiupsnelį pipirų ir viską gerai permaišyti.

Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Ją iškloti tešlos lakštais. Suberti cukinijas, užpilti kiaušinių ir sūrio mase. Kepti orkaitėje 165 laipsnių temperatūroje ventiliatoriaus režimu 35 min.

Trijų aukštų šokoladinis pyragas

Vaniliniam kremui reikės:

–150 g pieno; 

–200 g grietinėlės;

– 2 želatinos lakštų; 

– 25 g vandens; 

–300 g baltojo šokolado;

–10 g vanilės ekstrakto;

Citrininiam kremui reikės:

–7 kiaušinių trynių; 

–100 g cukraus; 

–100 g citrinos tyrės; 

–120 g sviesto; 

–Citrinos žievelės; 

Brownie biskvitui reikės:

–285 g juodojo šokolado; 

–120 g sviesto;

–5 kiaušinių; 

–400 g Farino rudojo cukraus; 

–165 g miltų; 

–5 g kepimo miltelių; 

Papuošimui reikės:

Aviečių Pieną užvirti kartu su grietinėle, išbrinkinta želatina ir vanilės ekstraktu. Užvirus užpilti ant šokolado, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps (galima sutrinti) iki vientisos masės ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti.

Užvirti citrinų tyrę ir sudėti sviestą. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Į masę įpilti šiek tiek užvirintos citrinų tyrės su cukrumi, permaišyti ir masę po truputį maišant grąžinti į puodą. Kaitinti iki 82 laipsnių temperatūros.

Kremą uždengti maistine plėvele ir leisti atvėsti. Sausi produktai sumaišomi. Sviestą ištirpinti ir supilti juodąjį šokoladą. Išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą masę po truputi, nuolat maišant, supilti kiaušinius (kambario temperatūros). Gautą šokolado masę sumaišyti su sausais produktais iki vientisos masės. Pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir kepti 160 laipsnių temperatūroje 20 min. Išpjauti dvi biskvito dalis ir ant jų konditerinio maišelio pagalba formuoti kremus. Dekoruoti avietėmis.

GALERIJA

  • Pasiūlė išeitį neturintiems kur dėti cukinijų <span style=color:red;>(receptai)</span>
TV3 archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS