Projekto „Tapk auGalingas“ iššūkis: avinžirnių užkandis | KaunoDiena.lt

PROJEKTO „TAPK AUGALINGAS“ IŠŠŪKIS: AVINŽIRNIŲ UŽKANDIS

  • 5

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Reikės:

    • Avinžirnių

    • Rūkytos paprikos miltelių

    • Alyvuogių aliejaus

    • 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos

    • Kanapinės druskos

    • Pipirų

    • Rozmarino

    • Kmynų

    • 2 šaukštų kukurūzų kruopų

Gaminimo eiga:

    1.  Išsivirti norimą kiekį avinžirnių.

    2.  Išvirusius avinžirnius atvėsinti.

    3. Sumaišyti juos su rūkytos paprikos milteliais, alyvuogių aliejumi, pomidorų pasta, kanapine druska, pipirais, rozmarinu, kmynais ir kukurūzų kruopomis.

    4. Palaikyti apie 15-20 minučių, kad kruopos išbrinktų, o prieskoniai labiau įsigertų.

    5. Vienu sluoksniu paskirstyti avinžirnius ant skardos.

    6. Kepti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Magic mushrooms“

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Skanu

Siaip kepti avinzirniai skanus ir sveikas uzkandis, su kukuruzu kruopomis nebandziau, reikes butinai pameginti.

Daiva

Mums, žemaičiams, viskas skanu, kas su kanapine druska:)

Stasys

ieškosiu kas man pagamintų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS