Pyragėliai su cukinijomis ir rikota | KaunoDiena.lt

PYRAGĖLIAI SU CUKINIJOMIS IR RIKOTA

  • 0

Dietologai tvirtina, kad cukinijos pašalina iš organizmo toksinus, jų sudėtyje yra antioksidantų. Cukinijose yra naudingas kiekis B grupės vitaminų, tokių kaip tiaminas, piridoksinas, riboflavinas, ir mineralų: geležies, mangano, fosforo bei cinko.

Reikės:
4 nedidelių cukinijų (apie 1 kg);
500 g rikotos;
4 kiaušinių;
40 g miltų;
2 česnako skiltelių;
4 žiupsnių smulkintų svogūnų laiškų;
4 griežinėlių rūkytos lašišos;
alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų.


Puode užvirkite vandenį, į jį įspauskite česnako skiltelę. Nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite cukinijas. Sudėkite jas į verdantį vandenį, pavirkite porą minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Apvirtas cukinijas palikite nuvarvėti sietelyje ir gerai nusunkite. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite, įmaišykite smulkintus svogūnų laiškus. Dėkite rikotą, įspauskite česnako skiltelę, berkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Tuomet įmaišykite ir cukinijas. Berkite druskos, pipirų. Masę pilkite į kepimo formeles. Kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Pyragėlius patiekite su rūkytos lašišos griežinėliais, grietine.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS