Raudonos spalvos uogos: kuo naudingos ir ką iš jų pagaminti? | KaunoDiena.lt

RAUDONOS SPALVOS UOGOS: KUO NAUDINGOS IR KĄ IŠ JŲ PAGAMINTI?

  • 1

Daugiau daržovių ir vaisių: argi ne tokius pažadus sau davėme šį pavasarį? O štai raudonos spalvos vaisiai – puikus antioksidantas. „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi, kad tikra vitaminu bomba galima vadinti braškes, o taip pat kaip jas panaudoti gaminant sveikas ir skanias salotas.

Raudonos spalvos pigmentą vaisiams suteikia bioflovanoidas likopenas. Tai biologiškai aktyvi medžiaga, kurios mūsų organizmui ypač reikia. Mokslininkai vieningai sutaria, kad likopenas yra puikus antioksidantas. O braškės – tikra raudonos spalvos bomba.

Pirmosiose vasaros uogose gausu folatų, naudingų raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, o vitamino C jose – daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. Be to, braškėse yra kalio, geležies, kalcio, magnio ir įvairiausių B grupės vitaminų.

„Jei braškes labai mėgstate, tačiau nei sodo, nei daržo neturite, lengvai jų galite užsiauginti ant palangės. Pasodinkite keletą kerelių į vazonėlį arba įmaišykite tarp balkono gėlių į lovelį. Tik paieškokite parduotuvėse specialių veislių, tinkamų auginti balkone. Jos ne tik gražiai žydi, bet ir džiugina akį“, – pataria B. Baratinskaitė.

Po ryškiai žalia žieve raudoną spalvą slepia ir bene didžiausia iš visų uogų – arbūzas. Ši uoga – saldi, gardi ir mažai kaloringa. Stiklinė arbūzo minkštimo neturi nė 50 kalorijų. Sveikieji angliavandeniai ir fruktozė malšina saldumynų norą, o arbūzuose esantis magnis palaiko gerą nuotaiką. Vasaros pradžioje galite išmėginti ir trešnių dietą. Dietologai teigia, kad 100 gramų trešnių yra vos 52 kalorijos. Be to, šios uogos greitai malšina alkį, tonizuoja ir suteikia energijos.

Mocarelos salotos su braškėmis

Jums reikės:

1 mocarelos sūrio gabalėlio;

1 sunokusio avokado;

2 pomidorų;

10 didelių braškių;

šakelės baziliko;

druskos;

pipirų;

alyvuogių aliejaus;

balzaminio acto.

„Mocarelą, avokadą, pomidorus ir braškes supjaustyti. Sumaišyti su druska, pipirais ir smulkintais šviežiais bazilikais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Skanaus!“ – priduria B. Baratinskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kad

Daug ką galima padaryti,bet laukiu savųjų ,jau žydi )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS