Receptų ir idėjų portalas „Šefo receptai“ kviečia naujoms patirtims | KaunoDiena.lt

RECEPTŲ IR IDĖJŲ PORTALAS „ŠEFO RECEPTAI“ KVIEČIA NAUJOMS PATIRTIMS

  • 0

Kiekvieną dieną naujų receptų nesugalvosi, o vis tie patys pasikartojantys patiekalai gali greitai įgristi. Kai taip nutinka, turbūt dažniausiai naujų receptų imame ieškoti... skambindami mamai arba internete.

Kaip tik ten rasite receptų ir idėjų portalą „Šefo receptai“. Idėjų ir sprendimų gali rasti įvairios kulinarinės praeities ir patirties turintieji – tai tarsi talpykla, kurioje yra ir tai, apie ką pirmiausia pagalvoja dažnas, ir tai, apie ką žino tik retas.

Kiekvieną dieną galvojame ir renkamės, ką valgyti, todėl nenuostabu, kad kartais ima ir ištinka idėjų stagnacija. Nežinote, kuo vaišinti susirinkusius giminaičius per Velykas? Trūksta idėjų pietums? Esate vegetaras ar ieškote ko nors egzotiško? Tokie kone egzistenciniai klausimai vargina ir eikvoja laiką, kurį jau galėtume skirti valgiui ruošti ar bent produktams įsigyti. „Šefo receptai“ – tai tokia vieta, kurioje galite rasti atsakymų į tą kankinantį klausimą – ką pasigaminti? Atsakymą bus lengviau rasti, jei žinosite, kiek laiko galite tam skirti, ką turite šaldytuve, taip pat, kaip vertinate savo įgūdžius virtuvėje. Taigi turėdamas atsakymus į šiuos klausimus galėsite tikslingiau ir efektyviau judėti prie kulminacijos – pasigaminto patiekalo skanavimo.

Kad daugiau laiko skirtume mėgavimuisi maistu, o ne galvojimui, ką pasigaminti, portale receptai suskirstyti pagal dienos metą, šventes ir progas, maisto pobūdį, ingredientus ir t. t. Čia siūlomos pietų, desertų, gėrimų, tradicinių ar tolimųjų kraštų patiekalų idėjos, kurias kiekvienas gali paruošti savo virtuvėje. „Šefo receptai“ – tai tarsi pagalba sprendžiant kaskart iškylantį vidinį galvosūkį „sugalvok, ką valgyti šiandien!“ Artėjant didžiosioms šventėms taip pat tai gali tapti puikiu sufleriu, kokius stebinančius patiekalus būtų galima padėti ant Velykų stalo.

Portale rasite ir pasaulio virtuvės – alžyriečių, kinų, prancūzų, italų ir kitų šalių –  receptų, kurie paįvairina ir išplečia meniu geografiją. Tolimųjų kraštų ar tiesiog netikėtų skonių receptai gali prabudinti ir išjudinti iš apėmusio kulinarinio sąstingio, suteikdami įdomesnių patirčių. Galbūt artimųjų ar tolimųjų kultūrų patiekalai pritaps jūsų virtuvėje ir atras nuolatinę vietą meniu.

Jei nesigundote receptais, atkeliavusiais iš svetur, o labiau mėgstate tradicinę mūsų kraštų virtuvę, tuomet portale rasite klasikinių patiekalų receptų ir idėjų improvizacijoms – nuo cepelinų, šaltibarščių iki aukštaitiško cibulynės. Ir visai nenuostabu, jei dalis lietuvių virtuvės klasikos pasirodys dar neragauta ir nepažinta. Naujų atradimų gali pateikti ir „Šefo receptų“ gėrimų idėjos. Vieni iš jų skirti gaivinti, kai kurie gali prilygti desertui, dar kiti – vaisių, uogų ar daržovių kokteiliai – paruošia energingai dienai.

Portalas „Šefo receptai“ yra skirtas ieškantiems ir norintiems rasti idėjų, skaičiuojantiems laiką, siekiantiems džiaugtis galimybe pasigaminti namuose ir matantiems kulinariją kaip kasdienybės paįvairinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS