Rudeniškam pietų stalui – troškinių įvairovė: kokius rekomenduojama pasigaminti? | KaunoDiena.lt

RUDENIŠKAM PIETŲ STALUI – TROŠKINIŲ ĮVAIROVĖ: KOKIUS REKOMENDUOJAMA PASIGAMINTI?

  • 1

Kai už lango tamsa ir dargana, norisi šilumos, jaukumo ir kažko skanaus. Rudenį, kai gausu daržovių – troškinys puikiai ir sušildys, ir pamaitins! Kulinarinės laidos „La Maistas“ šefai pagamins tris labai skirtingus, bet neįtikėtinai gardžius troškinius. Išsirinkite labiausiai patikusį ir pagaminkite patys.

Šioje laidoje prie patyrusio grilio meistro Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus virtuvės šefo Tomo Rimydžio prisijungs Renata Ničajienė, maisto tinklaraščio šeimininkė, net septynių kulinarinių knygų autorė.

Renatai paklūsta metų laikai. Ji gamina išskirtinai tik iš tą sezoną vyraujančių daržovių, vaisių ir kitokių gėrybių.

Renata laidoje gamins patiekalą, kurį pavadino „Vieno puodo makaronai su sezoniškomis rudens daržovėmis“. Jos patiekalo išskirtinumas – viskas gaminama tik viename puode ir vos per 12 minučių – itin paprasta, greita ir lengvai paruošiama!

Tuo tarpu laidos šefas Tomas Rimydis gamins avienos šiupinį su grybų sūriu.

Labai skanios pastarnoko košės, tyrės, suteikia gerą aromatą įdėjus jo truputį į sriubą ar šiupinį, tinka net desertams gaminti.

„Kuo skiriasi troškinys nuo šiupinio?“, – klausė laidos vedėjas Vitalijus Cololo.

„Troškinys į lietuvių virtuvę atkeliavo iš Prancūzijos. O šiupinys itin populiarus buvo 17-18 a. valstietiškoje virtuvėje. Jis būdavo ruošiamas su grūdinėmis kultūromis – žirniai, pupos, miežiai – viskas sumetama į vieną katilą ir šutinama krosnyje. Labai paprastas, bet labai skanus patiekalas, primirštas šiais laikais. Šiupiniuose dominuoja įvairūs grūdai, o troškiniuose – mėsa ir daržovės“, – skirtumus aiškino lietuvių istorinės virtuvės žinovas, virtuvės šefas Tomas Rimydis.

T. Rimydis pataria žiūrovams virtuvėje naudoti daugiau įvairių daržovių, pavyzdžiui, pastarnoką. „Labai skanios pastarnoko košės, tyrės, suteikia gerą aromatą įdėjus jo truputį į sriubą ar šiupinį, tinka net desertams gaminti. Universali, puiki daržovė“, – sako laidos šefas.

Dar vienas Tomo patarimas nemėgstantiems specifinio avienos skonio – nuo mėsos nupjaustyti riebalus, nes būtent jie ir suteikia tą specifinį, ne visiems priimtiną skonį.

Kitas laidos šefas Vylius Blauzdavičius nustebins pagamindamas čili troškinį su tamsiu šokoladu ir tamsiu alumi!

„Šokoladas ypač šiuo šaltuoju metu labai gerai nuotaikai pagerinti. Jis patiekalams suteikia sunkiai apibūdinamą prieskonį, pakeičia konsistenciją ir spalvą. Labai svarbu jo nepadauginti. Į sriubas, troškinius gerai įdėti šiek tiek cukraus – jis sustiprina skonį. Bet druska, cukrus, šokoladas dedami į troškinį tik pačioje jo ruošimo pabaigoje“, – savo kulinarinėmis paslaptimis dalinosi Vylius.

V. Blauzdavičius pataria troškinį gaminti neaštrų, kad galėtų valgyti ir vaikai, o aštrumo, kurį suteikia čili pipiriukai, kiekvienas galės individuliai prisidėti, kiek jam norisi.

„La maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3.

GALERIJA

  • Rudeniškam pietų stalui – troškinių įvairovė: kokius rekomenduojama pasigaminti?
  • Rudeniškam pietų stalui – troškinių įvairovė: kokius rekomenduojama pasigaminti?
  • Rudeniškam pietų stalui – troškinių įvairovė: kokius rekomenduojama pasigaminti?
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gintaras Aurimas Vizgirda

Tai ar eilinis zmogus savo virtuvej turi grybu surio? Rasinetojai,nusileiskit ant zemes!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS