S. Daukšaitės-Petrulėnės burtai: sūrio apkepas ir „Pinacolada“ (receptai) | KaunoDiena.lt

S. DAUKŠAITĖS-PETRULĖNĖS BURTAI: SŪRIO APKEPAS IR „PINACOLADA“ (RECEPTAI)

  • 0

Paskutinį spalio šeštadienį 9.30 val. TV3 laida „Gardu Gardu“ į žiūrovų namus įleis šviežio kulinarinio vėjo gūsį. „Juk ne kiekvieną dieną su tokiu šefu turi galimybę ruošti desertą“, – sakys aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

„Labai mėgstu saldumynus. Tai yra labai blogai, bet kai taip skanu. Ar gali sustoti?“ – dovanodama šypseną Sandra mėgausis kriaušių ir avižinių sausainių desertu, pagamintu kartu su šefu ir laidos vedėju Deividu Praspaliausku.

Sandra pasakos, kad Armėnijoje netoli Kalnų Karabacho sostinės Stepanakerto filmuota juosta, kurioje vaidino, „Paskutinis gelbėtojas“ paliko neišdildomų įspūdžių. Sunkų darbą filmavimo aikštelėje atpirko šiltas filmavimo grupės bendravimas bei vietos gyventojų išmintis ir svetingumas.

„Toks jausmas, lyg būčiau grįžusi 150 metų atgal“, – kupina nuoširdžios emocijos ir susižavėjimo televizijos ir kino ekranų pažiba pasakos apie ką tik vietinių iškeptos duonos gardumą ir įspūdingus kalnų masyvus.

Ką gamino S. Daukšaitė-Petrulėnė?

Maskarponės sūrio apkepas

Reikės:

* 200 g maskarponės sūrio,

* 1 valgomojo šaukšto cukraus, 

* 1 kiaušinio,

* 50 g sviesto, 

* 90 g greito paruošimo ryžių košės,

* 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 

* šviežių vyšnių, 

* pasterizuotos vyšnių tyrės.

Į dubenėlį įdėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą, suberti cukrų, kepimo miltelius bei greito paruošimo ryžių košę. Viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę išdalinti į porcijinius, kepimui skirtus indelius. Kepti 180°C temperatūroje apie 20 min. Iškeptą apkepą patiekti su šviežiomis vyšniomis ir vyšnių tyre.

Kriaušių ir avižinių sausainių desertas

Reikės:

* avižinių sausainių,

* 1 kriaušės,

* 20 g sviesto,

* 60 g pasterizuotos obuolių tyrės,

* 20 g migdolų drožlių,

* 0,5 vnt. vanilės ankšties,

* konservuotų mini kriaušių,

* imbiero šaknies

* mėtos šakelės.

Susmulkinti avižinius sausainius. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti susmulkintas kriaušes ir smulkiai tarkuotą imbierą. Šiek tiek pakaitinti, suberti migdolų drožles ir vanilės sėklytes, supilti obuolių tyrę. Kepti, kol suminkštės kriaušės. Kriaušių įdarą sluoksniuoti su avižinių sausainių trupiniais. Desertą papuošti konservuotomis mini kriaušėmis ir mėtos šakele.

Egzotiškas glotnutis „Pinacolada“

Reikės:

* 50 g pasterizuotos mangų tyrės,

* 50 g pasterizuotos egzotinių vaisių tyrės,

* 2 valgomųjų šaukštų greito paruošimo ryžių košės,

* 1 valgomojo šaukšto manų kruopų,

* 250 g vandens,

* špinatų.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir suberti ryžių bei manų kruopas maišant šluotele. Pavirti dvi minutes ir išjungti. Leisti atvėsti. Tyres ir atvėsusią košę supilti į plakimo indą, įberti špinatų lapelių. Viską gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Įpilti vandens, jei per tiršta. Išpilstyti į stiklines, papuošti špinatų lapeliais.

GALERIJA

  • S. Daukšaitės-Petrulėnės burtai: sūrio apkepas ir „Pinacolada“ <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • S. Daukšaitės-Petrulėnės burtai: sūrio apkepas ir „Pinacolada“ <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • S. Daukšaitės-Petrulėnės burtai: sūrio apkepas ir „Pinacolada“ <span style=color:red;>(receptai)</span>
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS