Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova | KaunoDiena.lt

SAVAITGALIO PIETUMS – TRIUŠIENA SU VYNUOGĖMIS IR NUOSTABUSIS DESERTAS PAVLOVA

  • 1

Niekas nepaneigs, kad šiuo metu Pavlova desertas yra hitas. Kol dar noksta avietės, pats laikas šį skanėstą pasigaminti namuose.

Šeštadienį 9 val. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ konditeris Ali Gadžijevas, papasakos kaip paprastai išsikepti burnoje tirpstantį morengą, o tradicinį maskarponės kremą pakeis rikotos improvizacija.

Gian Luca Demarco taip pat improvizuos ir nepabijos prie triušienos naudoti vynuogių. Saldumas, rūgštumas ir aštrumas maišysis tarpusavyje ir suteiks ypatingų pojūčių.

Triušienos troškinys su vynuogėmis

Jums reikės:

    • 400 g triušienos filė

    • 150 g Kalamatos alyvuogių

    • 1 mėlynojo svogūno

    • Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    • Persilade prieskonių

    • 100 ml raudono vyno

    • 100 g raudonų ir žalių vynuogių

    • Pipirų

    • Druskos

    • Šlakelio balzamiko.

Triušienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustyti riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinti triušieną, paskanintą Persilade prieskoniais. Tuomet sudėti svogūnus. Apkepus įpilti raudono vyno ir troškinti apie 10 min. Pasmulkinti alyvuoges ir taip pat sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais. Vynuoges perpjauti pusiau ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti į keptuvę. Prieš valgant užpilti šlakelį balzamiko.

Pavlova desertas

Morengui reikės:

    • 100 g baltymų (4 kiaušinių)

    • 100 g cukraus pudros

    • 100 g cukraus

    • 2 šaukštai balto acto

Plikytam kremui  su rikotos sūriu reikės:

    • 500 ml pieno

    • 50 g cukraus

    • 50 g kukurūzų krakmolo

    • 10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis

    • 1 kiaušinio

    • 3 kiaušinių trynių

    • 125 g sviesto

    • 200 rikotos sūrio

Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki labai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės su konditeriniu maišeliu suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.

Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.

Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.

Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.

GALERIJA

  • Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
  • Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
  • Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O kaip šunieną paruošt?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS