Kokios turi būti vasariškos salotos? Gaivios, lengvos ir paprastai pagaminamos. Vienu iš savo receptų pasidalyti sutiko baro "LivLounge" virtuvės šefė Halina Višnevskaja.
Kuskuso salotos su burokėliais, špinatų lapeliais ir ožkos sūriu.
Reikės (1 porcijai):
80 g kuskuso (sveriant sausas), 50 g šviežių špinatų, 50 g ožkos sūrio (feta), 100 g burokėlių.
Padažui (6 porcijoms):
300 alyvuogių aliejaus, 30 g medaus, 30 g baltojo vyno acto, 25 g garstyčių (gali būti grūdėtosios), 20 g šviežių bazilikų, 20 g petražolių, 5 g kalendrų, 2 skiltelės česnako, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Pasigaminti jo vienai porcijai būtų sunku, todėl iškart siūlome padažo receptą maždaug šešioms salotų porcijoms. Laikomas šaldytuve šis padažas nesuges maždaug keturias dienas, galėsite priderinti jį ir prie kitų patiekalų.
Kaip pasigaminti:
Kuskusą suberkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite ant didelės ugnies labai trumpai – apie porą minučių. Tuomet iškart perplaukite šaltu vandeniu, kad kruopos nesusiklijuotų į košę. Užpilkite padažu ir palikite truputį pastovėti, kad įsigertų skonis ir aromatas. Tuo pačiu padažu užpilkite marinuotus burokėlius. Juos galite marinuoti su alyvuogių aliejumi, svogūnais, porais, lauro lapais ir česnakais. Geriausia – prieš porą dienų, kai gaminsite patiekalą. Dėl skonio į juos įmaišykite labai nedaug (apie 5 g) smulkiai supjaustytų salierų. Špinatus taip pat sumaišykite su padažu. Į lėkštę dėkite kuskusą, ant jo – burokėlius, o viršuje – špinatus. Aplinkui išdėliokite keletą gabalėlių ožkos sūrio. Skanaus!
Naujausi komentarai