Britas tapo pirmuoju žmogumi, įveikusiu Lamanšo sąsiaurį palei jo ilgį | KaunoDiena.lt

BRITAS TAPO PIRMUOJU ŽMOGUMI, ĮVEIKUSIU LAMANŠO SĄSIAURĮ PALEI JO ILGĮ

Norėdamas atkreipti dėmesį į aplinkos užterštumą ir peržvejojimą, britas įveikė Lamanšo sąsiaurį palei jo ilgį. 48-erių Lewisas Pughas, nuplaukęs 560 km, trečiadienį pasiekė savo tikslą Doveryje.

Ekstremalas savo nuotykį pradėjo liepos 12-ąją pačiuose Kornvalio vakaruose. „Aš mačiau keletą delfinų, kelis paukščius ir daugybę medūzų, – pasakojo L. Pughas BBC. – Tačiau daugiau beveik nieko. Vandenys apie Didžiąją Britaniją yra labai peržvejoti“.

L. Pughas, jo pačio duomenimis, yra pirmasis žmogus, įveikęs Lamanšą palei jo ilgį. Savo akcija jis norėjo atkreipti vyriausybės Londone dėmesį į aplinkos užteršimą plastiku ir peržvejojimą.

Paprastai plaukikai mėgina įveikti Lamanšą per jo plotį. Siauriausia jo vieta yra tarp Doverio Anglijos pusėje ir Prancūzijos Kalė miesto. Šis atstumas siekia 32 km.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tadas zurnalistei

gal tu eik dirbti i koki vaikislka zurnala? yra juk naminukas, penketukas. tu tiesiog pabandyk, nes kazkaip iskrenti is dienrascio konteksto.

Žemaitijos kaunietis

Atleiskit,bet koks jis pirmas.3-jų jūrmylių atstumu nuo kranto La Manšą esu įvekęs bent 10 kartų.Tiesa stapteldavu iškratyti į triumą silkes.

plauke sesias savaites ..

miegodavo plaukdamas ant nugaros , pietaudavo sededamas ant vandens ,gaves karsta,,, HOTDOGA,,, is vietines picerijos....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS