D. Trumpui pasiskundus JAV administracija padidino leidžiamą dušų galvučių pralaidumą | KaunoDiena.lt

D. TRUMPUI PASISKUNDUS JAV ADMINISTRACIJA PADIDINO LEIDŽIAMĄ DUŠŲ GALVUČIŲ PRALAIDUMĄ

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija padidino leidžiamą dušų galvučių pralaidumą, dėl kurio skundėsi kadenciją baigiantis prezidentas, sakęs, kad nori daugiau vandens „tobulai“ šukuosenai.

Nuo 1992 metų federalinis įstatymas numato, kad dušo galvučių pralaidumas neturėtų būti didesnis nei 9,5 l vandens per minutę. Atsiradus dušų kabinų su daugeliu purkštukų, ankstesnio prezidento Baracko Obamos administracija pakoregavo tvarką ir nustatė 9,5 l limitą nepriklausomai nuo veikiančių galvučių skaičiaus. Pagal antradienį nustatytą naują tvarką iš kiekvienos galvutės gali išbėgti po 9,5 l vandens per minutę.

„Taigi, dušo galvutės – maudaisi duše, vanduo nebėga, – praėjusią vasarą sakė D. Trumpas. – Norit nusiplauti rankas? Vanduo nebėga. Tad ką darote? Tiesiog ilgiau ten stovite ar ilgiau maudotės po dušu? Nes man plaukai – nežinau kaip jums – turi būti tobuli. Tobuli.“

Be to, Energetikos departamentas šią savaitę paskelbė nutartį, kuria neribojamos trumpų „normalių“ ciklų skalbyklių ir džiovyklių energijos ar vandens sąnaudos. Nutartimi nustatoma atskira produktų klasifikacija buitinėms skalbyklėms ir džiovyklėms, kurių ciklai trumpesni nei 30 minučių ir 45 minutės iš priekio pakraunamoms skalbyklėms.

Energetikos departamentas sakė, kad taisyklė dėl skalbyklių ir džiovyklių sudaro sąlygas gamintojams pasiūlyti naujų produktų, atitinkančių trumpesnių ciklų paklausą. Aplinkosaugos aktyvistai sureagavo kitaip.

„Kadangi Jungtinėse Valstijose kiekvienais metais parduodama milijonai skalbyklių ir džiovyklių, šiandien paskelbta taisyklė galėtų nulemti didesnes sąskaitas už komunalines paslaugas ir papildomą taršą anglies dvideginiu naudojant joms energiją“, – nurodė ne pelno organizacija „Natural Resources Defense Council“.

„Be to, šiuo metu kai kur šalyje vis dažnesnės ilgos sausros, ir ji negali sau leisti švaistyti vandenį per nebūtinas taisyklių spragas, kaip ta, kurią ką tik sukūrė Energetikos departamentas“, – sakoma organizacijos pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Med.

Ar žinote ,kad stoveti po dušu ,leisti vandenį ant galvos negalima,kas turi didelį kraujo spaudimą ,yra pavargęs gali ištikti insultas.Galvą reikia plauti atskirai ,nestovint po dušu ir ne liejant karštą vandenį ant galvos.Toks atvejis buvo ir su mūsų Prunskienę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS