Festivalis, kuriame grojama pačių pasigamintais instrumentais iš ledo | KaunoDiena.lt

FESTIVALIS, KURIAME GROJAMA PAČIŲ PASIGAMINTAIS INSTRUMENTAIS IŠ LEDO

  • 1

Ledo muzikos festivalis – vienas keisčiausių pasaulyje. Muzikantams čia leidžiama groti tik savo pačių pasigamintais instrumentais iš ledo. O koncertai čia vyksta naktimis, kai temperatūra nukrinta žemiau 20 laipsnių šalčio.

2006-aisiais norvegų perkusininkui Terje Isungsetui kilo idėja surengti festivalį, kuris atkreiptų dėmesį ir skatintų susimąstyti, kaip svarbu rūpintis gamta.

„Dabar, kai klimatas keičiasi ir ledas tirpsta, manau, labai svarbu kalbėti apie ledą, vandenį ir panašius dalykus. Šiame festivalyje mes išbandome naujoves. Mano darbas – siūlyti idėjas, sudaryti programą ir sukviesti muzikantus. Šiemet turime milžinišką tūbą, pirmą kartą bus grojama afrikietiškais būgnais“, – pasakoja renginio sumanytojas.  

Kasmetis festivalis vyksta tris dienas ir pritraukia tūkstančius lankytojų. Visi 26 čia grojantys muzikantai patys sau pasigamina muzikos instrumentus, o gamybos procesas dažnai baigiasi iki koncerto likus vos kelioms minutėms.

Svarbiausias festivalio renginys – vidurnakčio koncertas ant užšalusio ežero. Nuo pradžios iki pabaigos scenoje vyksta improvizacija. Nei vienas muzikantas negali būti užtikrintas, kad jo instrumentas atlaikys dviejų valandų koncertą – jie linkę tirpti ir dėl to garsas keičiasi.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ona

nuostabu,neitiketina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS