Indijos ligoninėje vietoj pagalvės panaudota nuplėšta paciento koja | KaunoDiena.lt

INDIJOS LIGONINĖJE VIETOJ PAGALVĖS PANAUDOTA NUPLĖŠTA PACIENTO KOJA

  • 2

Indijoje nuo pareigų nušalinti du gydytojai bei pradėtas tyrimas po to, kai vieno paciento sumaitota koja buvo panaudota kaip pagalvė jo galvai paremti, sekmadienį pranešė ligoninės atstovas.

Valstybinės ligoninės Utar Pradešo valstijoje vadovybė pažadėjo imtis „griežtų veiksmų“ po to, kai pasirodė nuotraukų, kuriuose užfiksuota, kaip ant neštuvų guli pacientas, o jo amputuota koja yra naudojama vietoj pagalvės.

„Sudarėme keturių asmenų komisiją, kad išsiaiškintume, kas padėjo sumaitotą koją po paciento galva, – sakė Džansio mieste veikiančio Maharani Lakshmibai (Maharani Lakšmibai) medicinos koledžo ir ligoninės vadovė Sadhna Kaushik (Sadna Kaušik). – Bus imtasi griežtų veiksmų, jeigu bus nustatyta personalo kaltė.“

Vadovės teigimu, nuo pareigų nušalinti du gydytojai.

Skelbiama, kad 28 metų pacientas buvo smarkiai sužalotas per autobuso avariją. Jo artimieji vietos televizijai sakė, kad ligoninės personalas ignoravo jų prašymus padėti jam po galva pagalvę.

„Kai mes atvykome į ligoninę, mes pamatėme, kad jam po galva padėta jo koja. Aš ne kartą raginau gydytojus įsikišti, bet jie atsisakė“, – pasakojo sužeisto vyro giminaitė.

Teigiama, kad galiausiai giminaičiai nupirko pagalvę iš vietos parduotuvės.

S. Kaushik sakė, kad pacientui buvo suteikta skubi medicininė pagalba, o koją esą po galva padėjo vienas giminaičių.

„Gydytojai ieškojo, kuo galėtų paremti galvą. Tuomet kartu su pacientu buvęs asmuo panaudojo koją“, – sakė ligoninės vadovė.

Indijos valstybinės ligoninės garsėja tuo, kad yra prastai aprūpintos ir finansuojamos. Teigiama, kad milijonams gyventojų tenka vos keletas specialistų. O Utar Pradešas, kur gyvena 200 mln. žmonių, yra vienas skurdžiausių Indijos valstijų.

Praėjusiais metais vienoje valstybinėje ligoninėje Utar Pradeše mirė kelios dešimtys vaikų, kai sutriko deguonies padavimo sistema. O praėjusį mėnesį licencijos neturintis gydytojas, kaip įtariama, užkrėtė ŽIV mažiausiai 46 žmones ne kartą panaudodamas tą patį švirkštą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O rusai ir Putinas čia tikrai niekuo nekalti ? Keista...

nesimato

kur ta koja nieko nesimato ,kita karta galit rasyt kad panaudota kad ir nuplesta galva

SUSIJUSIOS NAUJIENOS