Ispanijoje karantino sąlygomis vyksta didžiulė Kalėdų loterija | KaunoDiena.lt

ISPANIJOJE KARANTINO SĄLYGOMIS VYKSTA DIDŽIULĖ KALĖDŲ LOTERIJA

Vaikai iš Madrido Šv. Ildefonso mokyklos antradienį pradėjo skelbti laiminguosius Ispanijos Kalėdų loterijos, dėl pandemijos vykstančios griežtomis sąlygomis, skaičius.

Per didžiulę ir itin populiarią loteriją „El Gordo“ („Storulis“) šiemet bus išdalyta iš viso 2,4 mlrd. eurų prizų, daugiausia – nedidelėmis sumomis. Vis dėlto bilieto ar bilietų su pagrindinio prizo skaičiais turėtojui ar turėtojams bus skirta 400 tūkst. eurų (maždaug 325 tūkst. eurų atskaičius mokesčius).

Kai kurios kitos loterijos suteikia galimybę laimėti didesnių pagrindinių prizų, bet „El Gordo“, kasmet rengiama gruodžio 22 dieną, laikoma didžiausia pasaulyje pagal bendrą prizų fondą.

Laimingi numeriai buvo traukiami per televizijos transliaciją iš Madrido operos rūmų „Teatro Real“, kur nebuvo jokių žiūrovų. Organizatoriams ir dalyviams prieš renginį buvo atlikti testai dėl koronaviruso.

Žmonės scenoje buvo su kaukėmis, bet vaikai jas galėjo trumpam nusiimti prodainiu skelbdami laiminguosius skaičius ir prizus.

Šeimos, draugai ir bendradarbiai tradiciškai drauge perka 20 eurų kainuojančius bilietus, o tada laukia sėkmės. Laimingų skaičių traukimo dieną žmonės prilimpa prie ekranų, kad sužinotų, ar tapo laimingaisiais.

Paprastai laimėtojai triukšmingai ir su putojančiu vynu švenčia gatvėse ar baruose, tačiau šiemet pareigūnai dėl koronaviruso ragina elgtis labai atsargiai.

Pirmąkart Ispanijos nacionalinė loterija buvo surengta 1763 metais valdant karaliui Karlosui III. Kaip labdaringa akcija prasidėjusi loterija vėliau tapo būdu papildyti valstybės iždą.

Nepertraukiamai Kalėdinė loterija vyksta nuo 1812-ųjų. Netgi 1936–1939 metų Ispanijos pilietinis karas nesudrumstė šios tradicijos, mat abi konflikto pusės tada rengė atskirus burtų traukimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS