Kiek kainuos nusiųsti laišką į Marsą? Penkiametis sulaukė rimto atsakymo | KaunoDiena.lt

KIEK KAINUOS NUSIŲSTI LAIŠKĄ Į MARSĄ? PENKIAMETIS SULAUKĖ RIMTO ATSAKYMO

  • 0

Didžiosios Britanijos Karališkajam paštui „Royal Mail“ prireikė NASA pagalbos, kai reikėjo atsakyti į penkiamečio Oliverio Giddingso (Oliverio Gidingso) prašymą, pasakyti, kiek kainuotų nusiųsti laišką į Marsą.

Matyt O.Giddingsas negalės siųsti laiško į kosmosą, nes tai kainuotų 18 tūkst. dolerių (16 tūkst. eurų); negalės ir joks kitas vaikas, nes dauguma jų tikrai neturi tiek kišenpinigių.

Atsakydami Oliveriui, norinčiam tapti astronautu, „Royal Mail“ pareigūnai penktadienį paaiškino, kaip ši suma buvo apskaičiuota.

„Degalai yra labai brangūs, ir tai turi įtakos laiškų siuntimo mūsų planetoje kainai“, – parašė vyresnysis vartotojų patarėjas Andrew Smoutas (Andrius Smautas).

„NASA man pasakė, kad pastarasis apsilankymas Marse, kai į jį buvo nugabentas ratuotas zondas „Curiosity“, kainavo apie 700 mln. JAV dolerių“, – pridūrė jis .

„Pats erdvėlaivis yra labai mažas, tad ką nors juo gabenti labai brangu. Palyginus erdvėlaivio masę ir jo nugabenimo į Marsą kaštus, kokį nors 100 gramų sveriantį siuntinį pristatyti į Marsą kainuotų apie 18 tūkst. dolerių“, – nurodė A.Smoutas.

„Royal Mail“ dar pridūrė, kad tokio brangumo laišką reikėtų aplipdyti 18 tūkst. 416 pašto ženklų.

Netoli Lidam Sent Anso Anglijos šiaurės vakaruose gyvenantis Oliveris karališkajam paštui atsiuntė padėkos laišką.

„Siųsti laišką į Marsą labai brangu. Tad, jums neprireiks tiek daug pašto ženklų!“ – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS