Olandas apkaltintas 400 vaikų išnaudojimu per interneto kameras | KaunoDiena.lt

OLANDAS APKALTINTAS 400 VAIKŲ IŠNAUDOJIMU PER INTERNETO KAMERAS

  • 2

Olandijos prokurorai įtaria, kad vienas Amsterdamo gyventojas išnaudojo šimtus vaikų, kai kuriuos – 12 metų, priversdamas juos atlikti lytinius aktus priešais savo interneto kameras, penktadienį sakė atstovas.

„Šis vyras yra įtariamas tuo, kad gundė nepilnamečius atlikti lytinius aktus priešais savo interneto kameras, apsimesdamas, kad yra mergaitė“, - sakė Evertas Boerstra iš Amsterdamo prokuratūros.

Policija „iš jo kompiuterio paėmė maždaug 400 nepilnamečių atvaizdus“, sakė E.Boerstra, kuris nurodė, kad jokio fizinio kontakto tarp įtariamojo ir tų vaikų nebuvo.

Detalės apie išnaudojimą šioje, pasak prokurorų, „didelėje byloje“ prieš 40 metų Michelį S. buvo pateiktos Amsterdamo rajono teismui.

Michelis S. buvo areštuotas liepos mėnesį.

E.Boerstra nurodė, kad kol kas identifikuotos 56 aukos, „kurių dauguma yra 12-14 metų amžiaus“, ir kad kol kas buvo pateikti penki skundai.

Aukos gyvena įvairiose Nyderlandų vietose, bet pareigūnai taip pat paprašė Belgijos, Ispanijos ir JAV padėti šiame tyrime, ypač – identifikuojant interneto paslaugų tiekėjus.

Išnaudoti vaikai yra ir berniukai, ir mergaitės. Įtikinėdamas savo aukas Michelis S. pokalbių svetainėse naudodavosi skirtingais slapyvardžiais, pranešė olandų naujienų agentūra ANP.

Jis taip pat grasindavo paskelbti atvaizdus internete ar nusiųsti juos aukų draugams bei šeimoms, sakoma pranešime.

Michelio S. byla yra panaši į 48 metų vyro iš Kreiko miestelio netoli Vokietijos sienos; pastarojo atžvilgiu vyksta tyrimas dėl maždaug 300 mergaičių, kurių kai kurios buvo 10 metų amžiaus, išnaudojimo internete.

Kaip ir Michelio S. atveju, tas įtariamasis internete viliodavo savo aukas, bet, priešingai Micheliui S., dar irt turėdavo fizinių kontaktų su jomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Getas

Pakabint toki aukstyn papais... :)))

verute

kaip gera gyventi salyje,kurioje nera pedofilu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS