Rusijoje – anekdotinis „šnipinėjančių lygintuvų skandalas“: kvatoja net patys rusai | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE – ANEKDOTINIS „ŠNIPINĖJANČIŲ LYGINTUVŲ SKANDALAS“: KVATOJA NET PATYS RUSAI

Vakar vienas aukštas Rusijos Pramonės ir prekybos ministerijos pareigūnas pranešė, kad į šalį įvežti pasiklausymo įranga aprūpinti... lygintuvai.

Radijolelektronikos departamento direktorius Vasilijus Špakas nepatikslino, kiek ir iš kur įvežta „lygintuvų – šnipų“, tačiau visiškai rimtai pareiškė naujienų agentūrai RIA „Novosti“, kad tokių prietaisų surasta.

„Matėme lygintuvų su mikrofonais. Paprastas lygintuvas. Su mikrofonu. Atitinkamai, kad perduoti garsą iš mikrofono, reikia kažkokio perdavimo būdo“, - svarstė aukštas pareigas užimantis valdininkas.

Šis pareiškimas prilygo sprogimui Rusijos socialiniuose tinkluose, kur jau paplito pavadinimas „NATO lygintuvai“. Pasipylė tūkstančiai internautų komentarų, besityčiojančių iš V. Špako praneštos naujienos. Vieni juokais svarstė, kad tai – NATO darbas, kiti gi atsargiai juokavo, kad „pasiklausančius lygintuvus“ platina Rusijos saugumiečiai.

„Dabar, praeidamas pro lygintuvą, dėl viso pikto atiduodu pagarbą“, - rašė vienas komentatorius, matyt, palaikantis versiją apie Rusijos specialiąsias tarnybas.

„Nuo šiol lyginsiu tik neskalbtas kelnaites. Kad NATO kariškiams bjauru būtų“, - rašė kitas.

Kai kurie „šiurpo“ nuo technologinių galimybių: „Jei lygintuvas gali pasiklausyti, tai baisu net pagalvoti, ką gali daryti oro drėkintuvas“.

„Surado pasiklausančius lygintuvus, greitai suras duomenis nuskaitančius lituoklius“, – antrino kitas „Twitter vartotojas.

Kiti komentatoriai ėmė kurti literatūrinius vaizdelius: „Kampe, skleidžiantis priešišką metalo blizgesį, stovėjo ir atidžiai mėgino įsiklausyti į tylą NATO šalies lygintuvas“.

„Daugiau nebereikia rašyti skundų į Europos žmogaus teisių teismą. Tiesiog įjunkite lygintuvą ir viską jam papasakokite“, – pasiūlė vienas „Twitter“ vartotojas.

Nežinia, ar dėl tokios piliečių reakcijos, ar dėl negalėjimo atskleisti galimo tyrimo detalių, daugiau informacijos iš valstybės institucijų Rusijos žiniasklaidoje nepasirodė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

manau

Anekdotinis skandalas buvo, kai vokiečių specialiosioms tarnyboms užtikus amerikiečių C.Ž.V įranga kurios pagalba klausėsi Merkel slaptų telefoninių pokalbių jankiai lyg niekur nieko pareiškė, kad ne šnipinėjo, o klausėsi jos dėl jos pačios saugumo :)))

skandalas

Tiesiog įjunkite lygintuvą ir viską jam papasakokite, tik neglauskite prie ausies, kai pasigirs šnypštimas.

elementaru, Vatosūnau, kaip pasakytų Vatsonas

Jeigu daiktas turi energijos šaltinį, jis gali būti panaudojamas ir tokiems tikslams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS