Vairuotojui, aplamdžiusiam tris „Ferrari“, plaukia žmonių aukojami pinigai | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJUI, APLAMDŽIUSIAM TRIS „FERRARI“, PLAUKIA ŽMONIŲ AUKOJAMI PINIGAI

  • 2

Taivane prekes pristatančiam vairuotojui, kuris įsirėžė į tris „Ferrari“ automobilius, visuomenė aukoja pinigus, užjausdama paprastai gyvenantį vyrą dėl gautų milžiniškų sąskaitų už šių mašinų remontą.

Lin Chin-hsiangui (Lin Činsiangui) sekmadienis buvo itin prasta darbo diena: anksti ryte veždamas smilkalus šventykloms vingiuotu kalnų keliu šalia Taibėjaus jis užsnūdo prie vairo ir sudaužė ne tik savo šeimos automobilį, bet ir tris „Ferrari“, kuriuos savininkai per savaitgalio ryto pasivažinėjimą po kalnus buvo pastatę kelkraštyje.

„Turbūt užsnūdau, nesu tikras, kas įvyko“, – ketvirtadienį smilkalų parduotuvėje Taibėjuje, kur dirba kartu su motina, naujienų agentūrai AFP sakė ramiu balsu kalbantis 20-metis.

„Sunkiai dirbsiu, kad atlyginčiau žalą“, – pridūrė jis.

Per avariją niekas nenukentėjo, bet Lin Chin-hsiangui atėjo didžiulė sąskaita, nes jo automobilio draudimo išmokos buvo ribotos.

Vietos žiniasklaida citavo „Ferrari“ platintojus Taibėjuje, sakiusius, kad automobilių remontas galėtų kainuoti 12 mln. Taivano dolerių (342 tūkst. eurų). Tokią sumą Lin Chin-hsiangas išmokėtų tik per kelis dešimtmečius.

Tačiau paprasti visuomenės nariai puolė padėti vyrui. Miesto valdžia pranešė, kad į specialiai įsteigtą fondą jau pervesta 814 tūkst. Taivano dolerių (23 tūkst. eurų) aukų.

Daugelį žmonių aukoti paskatino kontrastas tarp „Ferrari“ savininkų gyvenimo ir į jų automobilius įsirėžusio persidirbusio vyro padėties.

Lin Chin-hsiangas sakė, kad šią vasarą turėjo mesti koledžą, kad padėtų mamai tvarkytis jų smilkalų parduotuvėje. Vyro tėvas mirė prieš maždaug penkerius metus. Lin Chin-hsiangas taip pat sakė, kad turi antrą darbą netoliese esančiame kepsnių restorane.

Motina pasakojo, kad prieš avariją sūnus restorane dirbo iki 3 val. nakties, truputį pamiegojo ir maždaug 5 ryto ėmėsi išvežioti smilkalus, nes ji prastai jautėsi.

Motina sakė „netekusi žado“, kai sužinojo, kad sūnus sudaužė tris prabangius automobilius.

„Pasakiau jam: kas nutiko, tai nutiko – mes tai spręsime drauge“, – sakė ji AFP.

Kaimynai padėjo parduotuvei savo prekių išvežiojimo mikroautobusais, o vienas vyras tris valandas važiavo autobusu, kad užvežtų į parduotuvę aukojamų pinigų.

Pasak Lin Chin-hsiango, koledžo, kurį jis metė, vadovas atėjo pasiūlyti jam nemokamo mokslo, bet jaunuolis jautėsi negalįs palikti motinos verslo, ypač dabar, kai turi apmokėti minėtas sąskaitas.

„Mokyklai gali tekti palaukti“, – atsiduso jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tadas

ir ka dabar daryti? gal merunas lai paramos koncerta surengia, ar grybauskaite paagituoja aukoti?

,

labai neidomu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS