Dailininkė Jūratė Rekevičiūtė - ne tik sumani, kūrybinga menininkė, žavinti originaliais darbais, bet ir sveiko maisto propaguotoja.
Ji nėra virtuvės fanė, bet kartais mėgsta paeksperimentuoti, gaminti valgius, kuriems reikia sumanumo ir fantazijos. Jais vaišindama draugus menininkė visada sulaukia pagyrų. Jūratės gaminamas desertas iš arbūzo - šios vasaros atradimas.
1 arbūzas (gali būti ir pusė),
1 šaukštas rudojo cukraus,
žiupsnelis juodųjų grūstų pipirų,
pusės citrinos sulčių,
5-6 šviežio baziliko lapeliai.
Arbūzą perpjauti pusiau, išskobti minkštimą, išrinkti sėklas. Visą masę sukrėsti atgal į arbūzą, sumaišyti su grūstais juodaisiais pipirais ir pusės citrinos sultimis. Įpilti šaukštą sirupo, išvirto iš rudojo cukraus, paskaninti šviežio baziliko lapeliais. Desertas labai pikantiško skonio, gaivinantis ir tonizuojantis.
Naujausi komentarai